Start-up Healthy Workers voorziet monumentale kantoor VORM van slimme en gezonde werkplekken
30 oktober 2019

Start-up Healthy Workers voorziet monumentale kantoor VORM van slimme en gezonde werkplekken

Projectontwikkelaar VORM gaat in zee met Nederlandse start-up Healthy Workers om het welzijn van zijn medewerkers te meten en te verbeteren. In het nieuwe monumentale hoofdkantoor van VORM, De Nieuwe Maaskant in Rotterdam, wordt innovatieve technologie ingezet om het gebouw slim en de medewerkers gezond en gelukkig te maken. Healthy Workers zet daarvoor sensoren en een mobiele app in om zo continue en per medewerker te kijken wat er in de werkomgeving verbeterd kan worden. VORM investeerde eerder al in de Nederlandse 'property tech' start-up.

Slimme data voor individueel welzijn

Healthy Workers zet slimme software en hardware in om doorlopend het welzijn te meten van mensen in een kantoorruimte. Zo worden temperatuur, luchtverontreiniging, luchtvochtigheid en CO2 doorlopend bijgehouden. Korte tussentijdse, anonieme check-ins met de medewerkers via een app leiden uiteindelijk tot actiegerichte data, die nauwkeurig door Facility en HR managers is af te lezen in het dashboard van Healthy Workers. Vervolgens stelt de start-up praktische en op maat gemaakte interventies voor om de werkomgeving per werknemer aangenamer te maken. Dat kan een bureau op maat zijn of persoonlijke klimaatbeheersing maar ook het strategisch plaatsen van luchtzuiverende planten.

Monumentaal pand met slimme technologie

VORM neemt volgend jaar intrek in hun nieuwe hoofdkantoor in het monumentale kantoorpand De Nieuwe Maaskant in Rotterdam, waar plek is voor ruim 200  medewerkers. Momenteel transformeert VORM het gebouw voor optimaal eigen gebruik, zonder daarbij de monumentale waarde van het gebouw aan te tasten. De aanpak van Healthy Workers past daar perfect bij, zegt Daan van der Vorm, directeur eigenaar VORM: "Het projectteam van De Nieuwe Maaskant heeft al een goede analyse gedaan en neemt veel van de verbeterpunten voor het huidige kantoorpand mee in het ontwerp. We gaan onder andere met Healthy Workers het nieuwe kantoor slim maken. Zo zorgen we voor meer efficiency en zijn we in staat om het welzijn van medewerkers te verbeteren. We willen alle medewerkers van VORM die werken in het huidige kantoor in Papendrecht alvast kennis laten maken met het systeem. Daarom gaan we meteen aan de slag.”

Voorbeeldfunctie in de bouwwereld

Met het inzetten van slimme technologie in het monumentale kantoorpand in Rotterdam, bevestigt VORM zijn voorbeeldfunctie in de bouwwereld, zegt Norbert Schotte, Innovatiemanager bij VORM. “We streven ernaar om op het gebied van duurzaamheid en innovatie altijd een stap extra te doen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om gedreven en veelbelovende startups te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Daarom gaan wij niet alleen in zee met Healthy Workers, maar hebben we ook geïnvesteerd in slimme ramen die stroom opwekken (Physee Powerwindows), visualisatietool voor bedrijfsprocessen (KYP Flow) of designsoftware voor architecten en interieurdesigners (Floorplanner). Allemaal afkomstig van startups die perfect aansluiten op waar VORM voor staat: innovatie, vernieuwing en ondernemerschap.” 

Van investeerder tot gebruiker

Dat VORM vertrouwen heeft in het platform van Healthy Workers lieten ze al eerder zien. Vorig jaar participeerde de projectontwikkelaar in een investeringsronde van 1,5 miljoen euro in de proptech startup. Vanaf nu maakt VORM dus ook zelf gebruik van de diensten van de startup. Boy Lokhoff, CEO van Healthy Workers zegt: “Gelukkige werknemers maken bedrijven groot. We zijn erg trots dat VORM, naast hun rol als investeerder, nu ook zelf met ons platform aan de slag gaat.”