Start verkoop project De Vlindertuin, Gemeente Westland
31 augustus 2017

Start verkoop project De Vlindertuin, Gemeente Westland

In het nieuwbouwgebied Waelpark in de gemeente Westland gaat de eerste fase van het project Vlindertuin vrijdag 1 september in verkoop. In deze fase worden 24 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 70 huurwoningen gerealiseerd.

Het nieuwbouwgebied Waelpark is een langgerekt lint tussen, de dorpen ’s Gravenzande en Naaldwijk. De Vlindertuin sluit aan op de nieuwbouwwijk Dijckerwaal ten noorden van de Naaldwijkseweg. In totaal worden in De Vlindertuin circa 225 koop-, en huurwoningen gerealiseerd.

Architect Schippers Architecten BNA heeft getekend voor het ontwerp van de woningen, samen met projectontwikkelaar VORM Ontwikkeling en gebiedsontwikkelaar ONW hebben zij het Waelpark uitontwikkeld. Koop-, en huurwoningen zijn in zelfde architectuur ontworpen. De huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van een pensioenfonds dat wordt beheerd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De aanwezigheid van water en groen zijn belangrijke kwaliteiten van het nieuwe woongebied. Het groene karakter wordt met name bepaald door de ecologische zone die door Waelpark zal lopen en deel uitmaakt van de Poelzone. De Vlindertuin wordt bereikbaar door de nieuw door de gemeente Westland te realiseren ontsluitingsweg, die aansluit op de Naaldwijkseweg.

Inschrijving voor de eerste fase kan tot 6 september 12.00 uur bij de makelaar. De woningtoewijzing zal in aanvang voor 50% via het woningzoekendenbestand van de gemeente Westland geschieden. In aansluitende fases zullen koop- en huurwoningen en ook koop- en huurappartementen gerealiseerd worden.