Succesvolle start verkoop De Rotterdamsche School
21 december 2016

Succesvolle start verkoop De Rotterdamsche School

Op 17 december 2016 is het project De Rotterdamsche School aan de Breitnerstraat succesvol in verkoop gegaan. Ruim 250 belangstellenden hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een appartement in het monumentale schoolgebouw. Naar verwachting start de bouw in het 2e kwartaal van 2017 en is het project gereed in het 2e kwartaal van 2018.    

39 unieke appartementen
In De Rotterdamsche School worden 39 appartementen in verschillende afmetingen gerealiseerd en bestaat uit 4 bouwdelen. Deze bouwdelen zijn vernoemd naar de oorspronkelijke functies van het gebouw, namelijk “Het Klooster”, “De Kapel”, “Het Lyceum” en “De Gymzaal”.
De Rotterdamsche School ligt aan de Mathenesserlaan en de Breitnerstraat in het Zuid-Westelijke deel van het centrum van Rotterdam, een zeer geliefde woonwijk. Met al het moois dat Rotterdam te bieden heeft op loopafstand: een prachtig centrum, een ruim winkelaanbod en goede culturele voorzieningen

transVORM
transVORM, dochteronderneming van VORM uit Papendrecht, is verantwoordelijke voor de realisatie van het project. De ontwikkelende bouwer is specialist op het gebied van transformeren, revitaliseren en technisch beheer van bestaande gebouwen. Inmiddels heeft het al bijzondere transformatieprojecten op haar naam staan, variërend van scholen en kantoren tot zorggebouwen uit het begin van de vorige eeuw.