Uitnodiging - Gebiedsmeetup: Oostenburg tijdens WeMakeThe.City Festival
20 juni 2018

Uitnodiging - Gebiedsmeetup: Oostenburg tijdens WeMakeThe.City Festival

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 juni pakt het Amsterdamse festival WeMakeThe.City urgente uitdagingen op voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving. Met publiek én experts op het gebied van stedelijke ontwikkeling worden meetups georganiseerd, die antwoord moeten geven op de diverse vragen van de stad. Hoe kunnen mensen met verschillende capaciteiten en achtergronden, een rol spelen in de creatie, identiteit en het onderhoud van hun woonomgeving? Welke innovatieve benaderingen van integrale gebiedsontwikkeling kunnen we nu en in de toekomst inzetten? Steenwell en VORM zijn als ontwikkelaars op het eiland Oostenburg enthousiaste partners in dit inspirerende festival.

We nodigen u dan ook graag uit voor de Gebiedsmeetup: Oostenburg op vrijdag 22 juni a.s. van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Sander van der Wolf, Senior conceptontwikkelaar bij VORM, gaat in Pakhuis De Zwijger met u het gesprek aan over de ambities op Oostenburg op het gebied van stedelijke ontwikkeling. We starten met een inspirerende excursie door de oude Scheepswerf van de VOC op Oostenburg. Aansluitend bent u van harte welkom voor een goed gesprek over de toekomst op Oostenburg. De deelname aan het programma is gratis en beperkt tot 40-50 inschrijvingen. Klik hier direct voor het programma en meld u aan.

Over Oostenburg

Oostenburg, het voormalige Werkspooreiland in het centrum van Amsterdam wordt in vijf jaar tijd, gefaseerd getransformeerd tot een stoere stadswijk. In 2023 is hier ruimte voor 1.500 huishoudens en kan er op het eiland gewerkt, ontspannen, ondernomen én in alle klassen gewoond worden. Inmiddels is begonnen met de ontwikkeling van de eerste fase onder de naam ‘Stadswerf Oostenburg’. Met behoud van de robuuste industriële signatuur en de geborgenheid van het eiland worden hier circa 450 nieuwe woningen en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd. De ontwikkelaar van Stadswerf Oostenburg, SOO, is een samenwerkingsverband tussen vastgoedbeheerder en ontwikkelaar Steenwell en VORM. Voor meer informatie, neem alvast een kijkje op de website http://www.opoostenburg.nl/