VORM terug naar Rotterdam
16 november 2018

VORM terug naar Rotterdam

De Nieuwe Maaskant Rotterdam

Op 16 november is VORM eigenaar geworden van het monumentale pand ‘De Nieuwe Maaskant’ in de Schiehaven te Rotterdam na de ondertekening van het contract met de gemeente Rotterdam.

Hiermee komt de wens van de projectontwikkelaar en bouwer uit om zich opnieuw te vestigen in de stad waar VORM 100 jaar geleden zijn oorsprong vond. Daan van der Vorm, directeur eigenaar VORM: “Rotterdam is dynamisch en altijd in beweging, een wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Onze duurzame locatie wordt het visitekaartje van VORM en krijgt de energieke en inspirerende uitstraling die ons en Rotterdam typeert”.


Verhuizing VORM

Al sinds de jaren ‘60 is het hoofdkantoor van VORM gevestigd in Papendrecht. Door de groei die de organisatie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt wordt het kantoor te klein. Uitbreiding op de huidige locatie bleek niet mogelijk waarna is besloten een passende locatie of gebouw in Rotterdam te zoeken. Er zijn veel opties in beeld geweest “totdat het monumentale kantoorgebouw ‘De Nieuwe Maaskant’ beschikbaar kwam, iets wat echt bij ons past”, zegt Daan van der Vorm. “Met de verhuizing zetten wij een volgende stap in de rijke historie van VORM”. VORM ontwikkelt in alle grote steden, “maar we zijn een echt Rotterdams bedrijf en kiezen er heel bewust voor om in Rotterdam te huisvesten”. Naar verwachting vindt de verhuizing plaats in het vierde kwartaal van 2019, nadat de nieuwe locatie door VORM is getransformeerd.

‘De Nieuwe Maaskant’ getransformeerd

‘De Nieuwe Maaskant’ is gebouwd in 1958 in opdracht van stuwadoorsbedrijf Progress en is ontworpen door de Rotterdamse architect Huig Maaskant. Het architectonische poortgebouw aan de Schiehaven in Rotterdam van 3.000 m2 is in 2004 ingrijpend verbouwd en sindsdien draagt het de naam ‘De Nieuwe Maaskant’. Het kantoorgebouw is in 2016 aangewezen als gemeentelijk monument. Hans Meurs, algemeen directeur VORM: “Ons nieuwe kantoor wordt door onze specialisten getransformeerd voor een optimaal eigen gebruik. Wij koesteren het gebouw en de functie bij de herontwikkeling én bewaken dat de monumentale waarde van het bouwwerk niet wordt aangetast.”

VORM

VORM is naast ontwikkeling en bouw gespecialiseerd in transformaties, revitalisaties en vastgoedbeheer. Inmiddels heeft het al een groot aantal succesvolle transformaties op haar naam staan, waaronder diverse monumentale panden. VORM heeft in totaal 275 medewerkers in dienst waarvan er 150 personen naar het hoofdkantoor verhuizen. VORM Materieel blijft gevestigd aan de Ketelweg te Papendrecht. Om leegstand in het huidige kantoor aan de Veerweg te Papendrecht tegen te gaan, is VORM in overleg met de ontwikkelaar van de naastgelegen locatie van Van Wijngaarden voor herontwikkeling van de gezamenlijke locaties.

 

Foto: Jos Kottmann