VORM en BPD winnaar tender kavel 3D Houthaven Amsterdam
24 mei 2016

VORM en BPD winnaar tender kavel 3D Houthaven Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft combinatie VORM Ontwikkeling / BPD Ontwikkeling definitief geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel 3D in de Houthaven. Op kavel 3D realiseren VORM/BPD circa 100 hoogwaardige, energieneutrale appartementen met een ondergrondse parkeergarage. Het appartementengebouw draagt het thema ‘Amsterdamse school’. Het gesloten bouwblok wordt ontworpen door Van Aken Architecten uit Eindhoven. De oplevering van het bouwproject staat gepland medio 2019.

VORM en BPD hebben nu samen meer dan 500 woningen in ontwikkeling en realisatie in de Houthaven. Zij acquireren hiermee met veel succes aansprekende woningbouwlocaties op één van de mooiste plekken in de stad Amsterdam. Voor de gemeente Amsterdam betekent dit opnieuw een succesvolle afsluiting van een openbare tender en een nieuwe en belangrijke stap in de voltooiing van de Houthaven.

Houthaven
De Houthaven is dé nieuwbouwlocatie in een uniek stukje Amsterdam. Gelegen aan het IJ op een autoluw, groen en duurzaam eiland met smalle straatjes, wonen de toekomstige bewoners straks met alle voorzieningen bij de hand. Een weergaloze woonplek voor eigentijdse stedelingen die vol in het leven staan. Zo de stad in of de ring op en cultuur altijd dichtbij! Over een paar jaar is de Houthaven van nu niet meer terug te herkennen. De verkeerstunnel onder het prachtige park en de typisch Amsterdamse grachten toveren deze historische locatie om tot een unieke woon-, werk- en leef locatie. Een stukje stad waar de Amsterdammer en de gemeente trots op mogen zijn. Geïnteresseerde bewoners kunnen hun interesse reeds kenbaar maken via www.amsterdamhouthaven.nl.