VORM en gemeente Utrecht tekenen koopovereenkomst Park Avenue
7 juni 2018

VORM en gemeente Utrecht tekenen koopovereenkomst Park Avenue

VORM en de gemeente Utrecht tekenen op de PROVADA, 7 juni 2018, de koopovereenkomst voor Park Avenue, kavel H2 in Leidsche Rijn Centrum. Na eerder al met de Parkwachter de tender voor H1 gewonnen te hebben, mag VORM nu ook een tweede appartementengebouw aan het Park Leeuwesteyn realiseren. Arno de Haas, projectontwikkelaars bij VORM is zeer enthousiast. Arno de Haas geeft aan: Park Avenue is een heel eigentijds appartementengebouw geworden, we krijgen hier de kans om echt iets van zeer hoge kwaliteit toe te voegen aan Leidsche Rijn centrum”.

Statige gebouwen aan het park Leeuwesteyn

Park Avenue is in haar verschijning familie van de Parkwachter zoals eerder ontworpen maar heeft met de architectuur van Klunder Architecten toch een heel eigen statig maar ook groen gezicht gekregen. Zo zijn de gevels van de 43 appartementen onder meer bekleed met natuursteen en subtiele PV-panelen en zijn de buitenruimten direct al van hoogwaardig horizontaal en verticaal groen voorzien. Rien de Ruiter van Klunder Architecten: “De penthouses zijn werkelijk spectaculair vanwege het uitzicht over het park, Leidsche Rijn centrum en de binnenstad. , maar ook door de prachtige klassiek opgebouwde gevel.” De 43 appartementen zijn ruim en luxe afgewerkt en ontsloten middels portieken. De liften komen direct uit in de appartementen, variërend van 115 tot meer dan 200 vierkante meter. Royale balkons op het zuiden bieden een heerlijke plek om bij te komen. Ondergronds zijn alle bergingen en parkeerplaatsen opgelost. De appartementen op de begane grond hebben een royale verdiepingshoogte van 4,5 tot wel 6 meter en staan met hun voeten in het park Leeuwesteyn.

Duurzaam door het opwekken van eigen energie

Doordat het gebouw haar eigen energie opwekt, is het zeer duurzaam met een hoog comfort. Daarnaast maken specifieke voorzieningen zoals de fietsenstalling op de begane grond het aantrekkelijk om de fiets te pakken; goed voor mens en milieu en passenbij de ambities van de gemeente Utrecht en van VORM.

Verwachte planning

De Parkwachter gaat begin juli in verkoop en de bouw zal eind 2018 starten. Verwacht wordt dat de verkoop van Park Avenue start begin 2019 en de bouw in de zomer van 2019 zal starten.

www.vorm.nl/deparkwachter