VORM omarmt Qcharge oplaadconcept voor elektrisch rijden
12 februari 2020

VORM omarmt Qcharge oplaadconcept voor elektrisch rijden

VORM tekende op 11 februari voor het Qcharge oplaadconcept van Eleqtron. Met de toepassing van deze collectieve laadinfrastructuur bij de bouw en renovatieprojecten van VORM, wordt elektrisch laden voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. “Met Qcharge bieden wij onze klanten een innovatieve, laagdrempelige en toekomstbestendige oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen”, vertelt Ad van de Graaf, Commercieel Directeur bij VORM 6D wonen. Het eerste project waarin Qcharge wordt toegepast betreft het project De Raedt te Rotterdam, een transformatie van school- naar woongebouw met bijbehorende parkeervoorziening. Daarnaast zijn er al een tiental projecten in voorbereiding op Qcharge.

De lastige en kostbare aanleg van elektrische laadplekken is met het Qcharge oplaadconcept van Eleqtron verleden tijd. Menno Bokhout, Commercieel Manager van Eleqtron licht toe: “Met Qcharge bieden wij onze klanten de voordelen van een totaalconcept, waarin dynamisch laden en het toekomstbestendige ‘EV-ready maken’ samen komen.” Dynamisch laden is een bijzondere technologie waarmee een gebruiker altijd een opgeladen voertuig heeft. Een verzwaring van de elektrotechnische installatie voor de toepassing van oplaadpunten is bij het Qcharge concept niet nodig, ook niet bij toekomstige uitbreidingen.

Dynamisch laden

Onder dynamisch laden verstaan we een optimale faseomschakeling en stroomverdeling over meerdere oplaadpunten. Hierdoor kunnen de stations het beschikbare vermogen van de installatie optimaal benutten en altijd de snelste laadsnelheid realiseren. De gebruiker kan het opladen van het voertuig volgen in een gratis app.

Voordelen in overvloed

“Dankzij dynamisch laden, kunnen we met hetzelfde vermogen drie keer zoveel voertuigen laden dan andere systemen en kunnen we de capaciteitsbehoefte tot 90% verminderen”, vervolgt Bokhout. “En dankzij het volledig ‘EV-ready maken’ bij de aanvang van een bouwproject, kan een gebruiker op ieder gewenst moment snel en eenvoudig een oplaadpunt laten aansluiten.” De voordelen van het Qcharge totaalconcept komen vooral tot uiting bij meerdere parkeerplekken op één locatie. Een situatie die veelvuldig voorkomt bij de woning- en utiliteitsbouwprojecten van VORM, bijvoorbeeld in parkeergarages.

Toekomstbestendige oplossing

Daan van der Vorm, directeur eigenaar van VORM, voegt daaraan toe: ‘Onze klanten hebben in toenemende mate behoefte aan laadoplossingen, maar dit is veelal kostbaar. Eleqtron biedt hier met Qcharge een unieke en innovatieve oplossing voor, die doorgaans 25% goedkoper is. Wij kunnen nu bij onze projecten in één keer een elektrotechnische installatie beschikbaar stellen voor het opladen van elektrische voertuigen, klaar voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat het Qcharge concept door deze voordelen een standaard oplossing gaat worden bij onze bouwprojecten.’