VORM ondertekent koopovereenkomst monumentaal St. Lidwinahuis in Leiden
26 januari 2016

VORM ondertekent koopovereenkomst monumentaal St. Lidwinahuis in Leiden

Vandaag is de koopovereenkomst ondertekend door de betrokken partijen van het pand van de voormalige kinderkliniek 'St Lidwinahuis'. VORM gevestigd in Papendrecht heeft het pand aangekocht ten behoeve van een transformatie. Het complex is in 1933 gebouwd en fungeerde destijds als een Rooms-katholiek tehuis. Na de transformatie zal het complex, dat eind 2010 door de Gemeente Leiden als Gemeentelijk Monument is bestempeld, 22 unieke woningen bevatten!  

Na een onbekend groot aantal inschrijvers in de eerste ronde, bleef VORM met 3 concurrenten over voor het definitieve biedingsproces. De huidige eigenaar gaf na de definitieve gunning aan zeer gecharmeerd te zijn van de transformatieplannen. In samenwerking met 'De Architektenkombinatie' uit Den Haag hebben we een plan ontworpen waarmee het pand getransformeerd wordt tot 22 woningen. Het definitieve woonprogramma  zal nog worden vastgesteld in samenspraak met potentiele kopers in de komende maand.

In het plan zitten diverse bijzondere elementen, waaronder een grote kapel, die we transformeren tot unieke kapelwoningen. Door gebruik te maken van een entresol blijft de beleving van 'wonen in een kapel' in stand. Daarnaast hebben de 3-laagse bovenwoningen alle vier zowel zicht op de singel als een buitenruimte aan de binnentuin.

transVORM
transVORM, dochteronderneming van VORM, wordt ingezet voor de ontwikkeling en realisatie van de transformatieplannen van het St. Lidwinahuis. Het in 2013 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in transformaties, revitalisaties en vastgoedbeheer. Inmiddels heeft het al een groot aantal transformaties succesvol afgerond waaronder die van diverse monumentale panden. transVORM is volledig op de hoogte van de wettelijke eisen die de transformatiewerkzaamheden aan het St. Lidwinahuis met  zich meebrengt, waardoor de monumentale waarde van het bouwwerk niet wordt aangetast.