VORM Ontwikkeling en Besix RED verkopen 369 huurwoningen aan het Bouwinvest Residental Fund
26 februari 2018

VORM Ontwikkeling en Besix RED verkopen 369 huurwoningen aan het Bouwinvest Residental Fund

Op het Steigereiland in Amsterdam verrijst de komende jaren het project Sluishuis. Het gebouw bestaat uit een mix van koop, middenhuur en vrije sector huur. VORM Ontwikkeling en Besix RED verkopen 369 huurwoningen aan het Bouwinvest Residential Fund.

Het ontwerp van Sluishuis is uniek. De Deense architect Bjarke Ingels (BIG) heeft ervoor gezorgd dat het gebouw zal aanvoelen als een entree tot IJburg. Sluishuis omarmt de locatie aan het water, waarbij een gedeelte van het gebouw als een boog boven het water uitkomt. Aanlegsteigers, groene voorzieningen en een waterrijke binnenplaats maken het maritieme karakter af. Sluishuis is ook goed te bereiken met de auto aangezien het net buiten de ringweg A10 ligt. Bovendien behaalt het gebouw uitstekende duurzaamheidsscores.

“Bij de ontwikkelaars VORM Ontwikkeling en Besix RED is iedereen het erover eens dat dit één van de markantste gebouwen wordt in de portefeuilles van de ontwikkelcombinatie. Niet alleen de innovatieve architectuur, maar ook de unieke locatie en de hoge graad van duurzaamheid maken dat dit project het alledaagse overstijgt. De samenwerking met Bouwinvest maakt dat deze unieke architectuur bovendien toegankelijk wordt voor een breed publiek en dat past perfect in de strategie van beide ontwikkelaars,” aldus Thomas Veys, Projectdirecteur bij Besix RED.

De appartementen zullen ingezet worden op de middenhuur.

Oplevering
Naar verwachting start de bouw Sluishuis in het derde kwartaal van 2018. Oplevering staat gepland voor  het eerste kwartaal van 2022.