VORM overhandigt sleutel aan bestuur Hospice De Cirkel
6 november 2020

VORM overhandigt sleutel aan bestuur Hospice De Cirkel

Bouw tweede vestiging hospice De Cirkel in regio Alblasserwaard afgerond

Na bijna tien maanden bouwen rondde VORM de werkzaamheden voor de nieuwe vestiging van hospice De Cirkel in Papendrecht af. Op 5 november is officieel de sleutel overhandigd aan het bestuur van de hospice. Hospice de Cirkel beschikt nu over twee vestigingen, voor de regio’s Zwijndrechtse Waard en Alblasserwaard, waarmee de juiste zorg kan worden verleend aan mensen in hun laatste levensfase.  


Opening op 12 november

Op 18 februari 2020 tekenden Hospice De cirkel en VORM de aannemingsovereenkomst waarna VORM de tweede vestiging kon realiseren. VORM droeg letterlijk en figuurlijk haar steentje bij om de bouw mogelijk te maken en doneerde €25.000 aan hospice De Cirkel als geste aan de gemeente Papendrecht en de (vrijwillige) zorgverleners. Met de inrichting is inmiddels gestart, op 12 november a.s. hoopt de hospice klaar te zijn en haar deuren te openen voor de eerste bewoners.


Duurzaam gebouw(d)

Bij de bouw van het hospice speelde duurzaamheid een belangrijkere rol. De nieuwe hospice, die beschikt over zes bewonerskamers, is gasloos en voorzien van zonnepanelen, een warmtepompinstallatie en balansventilatie. Daarnaast werd in het hele pand gekozen voor duurzame bouwmaterialen, alles werd zo milieubewust en energievriendelijk gerealiseerd.


Partners uit de regio

Hospice De Cirkel heeft bewust gekozen voor partners uit de regio om de tweede vestiging tot stand te brengen. Projectontwikkelaar en bouwer VORM is in de zomer van 2020 verhuisd van Papendrecht naar Rotterdam en heeft dankbaar een bijdrage geleverd aan de regio met de bouw van de hospice. Stijl Architectuur BV BNA is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe hospice.


Dringende behoefte goede zorg

De realisatie van de tweede vestiging van De Cirkel komt voort uit de behoefte van het westelijke gedeelte van regio Alblasserwaard aan een plaatsvervangend thuis waar de kwaliteit van de laatste levensfase centraal staat. Ongeneeslijk zieken, die niet langer dan drie maanden te leven hebben, krijgen bij de hospice de juiste zorg en begeleiding om de laatste fase van hun leven zo comfortabel mogelijk te maken; dit wordt voor een groot deel verzorgd door vrijwilligers.

 

Ga voor meer informatie naar de website van hospice De Cirkel