VORM wint tender hoogbouwkavel Overhoeks
19 april 2016

VORM wint tender hoogbouwkavel Overhoeks

De gemeente Amsterdam heeft VORM uit Papendrecht geselecteerd voor de ontwikkeling van een 75 meter hoge woontoren met voorzieningen in Overhoeks. De oplevering van het bouwproject staat gepland voor 2020 en zorgt, met de komst van huisvesting voor studenten, voor een verrijking van het woonaanbod in Overhoeks.

Wonen in Overhoeks
Voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Noord Co van Berkum: “De vraag naar woningen is groot in Amsterdam, zeker op deze unieke locatie in Noord. Ik ben blij dat de geselecteerde ontwikkelaar hier ook studentenhuisvesting gaat realiseren. Zo biedt Overhoeks straks voor het wonen – naast werken en voorzieningen - ook ruimte aan een divers publiek met uiteenlopende woonwensen.”

Tender
Eind vorig jaar heeft de gemeente een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling, financiering en realisatie van dit hoogbouwkavel in Overhoeks. Het programma bestaat voor ruim twee derde uit wonen, waarvan een deel studentenhuisvesting. Daarnaast er is ruimte voor nietwoonfuncties zoals kantoren, bedrijven, voorzieningen en ondergronds parkeren. De selectie vond plaats op basis van minimumeisen en twee gunningscriteria: een bod op het optierecht en een op te geven energie prestatie coëfficiënt (EPC). VORM Ontwikkeling B.V. was de beste van de vijf inschrijvers. 

Overhoeks
Tegenover het Centraal Station van Amsterdam ontwikkelt zich aan het IJ een nieuwe stedelijke woon- en werkwijk met voorzieningen: Overhoeks. Achter de landmarks EYE filmmuseum en A’DAM toren verrijzen vijf torens tot 110 meter hoogte met een hoogstedelijk karakter waarbij wonen, werken en voorzieningen Overhoeks maken tot een levendige uitbreiding van het centrumgebied van Amsterdam.