We beslisten in 6 seconden dat we in 'T Speykpark wilden wonen
27 oktober 2020

We beslisten in 6 seconden dat we in 'T Speykpark wilden wonen

Na een uitgebreide verkenningsperiode waren Tim en Cyrielle er uit. Ze wilden het leven gaan vieren in een huis van hen samen. Door de overwaarde in hun koopwoningen én de historisch lage rente was het mogelijk om dromen waar te maken.

“We hebben het witte herenhuis type Van Speyk gekocht. Dus wonen we straks heel ruim, aan een watertje met vrij zicht op de Ringvaart van Lisse. Een betere plek kunnen we ons niet bedenken. ’t Speykpark ligt lekker rustig en je bent ook zo in het centrum.”

 

Is dit niets voor jou?

Als we vragen hoe het stel wist van ’t Speykpark, vertelt Tim enthousiast: “Ik stond ingeschreven voor nieuwbouw in Lisse en daar ontving ik wel eens nieuwsbrieven over. Toen ik in mijn pauze een plan aan het bekijken was, attendeerden collega’s mij op ‘t Speykpark. We keken er ’s avonds samen naar en hadden gelijk zoiets van ‘dit is wel heel gaaf’. Als geboren en getogen Lissenaar ben ik helemaal happy met het feit dat mijn meisie in Lisse wil komen wonen.”

 

Het voelde gelijk goed

Samen: “Eenmaal aan tafel met VORM waren we er heel snel uit. We sliepen er geen nachtje over, we beslisten in 6 seconden. Het voelde gewoon goed. Het fijne aan dit huis is de vrijheid die je straks in je tuin ervaart door de ligging aan het water, maar ook binnen. 175 m² woonoppervlakte hebben we straks. Dat is echt veel. Het huis is meer dan 7 meter breed en dat zie je terug in alle kamers en op zolder. We gaan de woning zo kaal mogelijk op laten leveren, zodat we er straks helemaal onze draai aan kunnen geven.”

 

Klaar voor de toekomst

Tim en Cyrielle waren niet per se zo bezig met duurzaamheid en ook nieuwbouw had niet direct hun voorkeur. Het was de plek en de uitstraling van ’t Speykpark waar ze voor vielen. Toch zijn ze nu wel heel blij met de voordelen die een duurzaam nieuwbouwhuis biedt.

“Het feit dat je zelfvoorzienend bent én klaar voor de toekomst, vinden we een fijne gedachte. Geen gas, een warmtepomp, zonnepanelen op het dak, dit herenhuis heeft het allemaal. Fijn ook dat er op elke verdieping vloerverwarming én vloerkoeling is. We overdenken nu zelfs de stap naar een elektrische auto. Grappig hoe je je daar ineens zo bewust van kunt zijn en het fijn vindt om een bijdrage aan het milieu te leveren.”

 

Sneak preview

“We kunnen niet wachten om straks in dit prachtige herenhuis aan het water onze levens te fuseren. We weten wel al een beetje wat we kunnen verwachten, want toen we laatst door het buurtje liepen, kwam ik bekenden van mij tegen die hier ook wonen. We mochten even binnenkijken. Echt zo leuk, dan gaat het nog meer leven!”