Zorgboulevard (ZMC) Zaandam bereikt hoogste punt
12 april 2016

Zorgboulevard (ZMC) Zaandam bereikt hoogste punt

Op dinsdag 12 maart 2016 is het hoogste punt bereikt van de nieuwe Zorgboulevard in Zaandam. VORM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van dit 14.500m2 tellende zorggebouw.  

De Zorgboulevard
De Zorgboulevard is gelegen aan het nieuwe ziekenhuis en krijgt een grote maatschappelijk rol in de omgeving. Behalve zorg gerelateerde bedrijven wordt het gebouw voorzien van een commerciële plint waarin verschillende winkels en horecagelegenheden te vinden zijn. Ook wordt een Albert Heijn XL supermarkt met parkeergarage gerealiseerd. De supermarkt is verkocht aan een particulier belegger.

Zaans Medisch Centrum (ZMC)
Het ZMC heeft voor haar huisvesting weloverwogen gekozen voor integrale nieuwbouw, van zowel het ziekenhuis als de aangrenzende Zorgboulevard. Die beslissing is niet alleen ingegeven door de staat van de huidige huisvesting, maar is in hoge mate mede bepaald door een revisie van de strategie van het ZMC met een daarbij passende herinrichting van de organisatie. Essentieel onderdeel van de nieuwe huisvesting is de Zorgboulevard die programmatisch en fysiek gekoppeld is aan het nieuwe ziekenhuis. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden en komen voort uit dezelfde zorgvisie, de daaruit afgeleide strategie en de hiervoor wenselijke rol van het ZMC in haar regio.