ZuidHaven: duurzaam wonen aan de zonnige zijde van Den Haag
4 oktober 2019

ZuidHaven: duurzaam wonen aan de zonnige zijde van Den Haag

Start Bouw van ZuidHaven in Scheveningen feestelijk van start

Op donderdag 3 oktober is door MRP Development en VORM, samen met de gemeente Den Haag en de toekomstige bewoners, het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwbouwproject ZuidHaven in Scheveningen. ZuidHaven is het tweede deelplan van het project De Zuid en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Toekomstbestendig wonen op een unieke locatie

Op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen realiseert De Zuid C.V. – een samenwerking van MRP Development en VORM, circa 400 duurzame koopwoningen in de nieuwe wijk ‘De Zuid’. In ZuidHaven komen negen herenhuizen en een karakteristiek woongebouw van vier tot zes woonlagen, met 60 prachtige appartementen en penthouses, deels aan de Houtrustweg en deels aan de kade van de Derde Haven. In de plint van het woongebouw komen aan de kadezijde minimaal vier commerciële ruimten. “Wij varen een duurzame en toekomstbestendige koers met de ontwikkeling van Zuidhaven” vertelt Peter Klink, Directeur van VORM Ontwikkeling. “De woningen worden verwarmd door middel van bodemwarmte en worden voorzien van een warmte terug winsysteem, vloerverwarming en hoogwaardig isolerend glas. Daarnaast wordt iedere woning gasloos gerealiseerd. Dit maakt project De Zuid klaar voor de toekomst”.

Verschillende woonsferen

Kenmerkend voor De Zuid zijn de verschillende woonsferen. Zo worden diverse leefstijlen met elkaar gecombineerd. “Het wordt de ultieme plek om te wonen, te werken en te verblijven. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers zijn er straks woningen met uitzicht over de duinen, het strand en de zee, maar wie juist van wat leven in de brouwerij houdt, zal gecharmeerd zijn van de woningen met zicht op de dynamische haven”, vertelt Bart Meijer, CEO MRP Development. “Hierdoor brengen we diverse leefstijlen samen in één wijk. Ook dit maakt de wijk toekomstbestendig en geliefd onder een breed publiek”.

Oost West, Zuid best

De komende jaren groeit “De Zuid” steeds verder. Alles wat de toekomstige bewoner straks nodig heeft, is bereikbaar op loop- of fietsafstand. Vaak is de auto overbodig. De eerste fase ZuidDuin is inmiddels opgeleverd. Na ZuidHaven volgen de deelplannen, ZuidKade, ZuidZicht en ZuidHof. De openbare ruimte op De Zuid ontwikkelt mee. De wegen krijgen een prettig karakter met meer (duin)groen en de kades worden ingrijpend opgeknapt en opnieuw bestraat.