Sluishuis

Motorkade

Motorkade

Motorkade is onderdeel van het Hamerstraatgebied in Amsterdam-Noord, een halte aan de Noord/Zuidlijn vanaf Amsterdam Centraal Station. Op dit moment zijn verschillende bedrijven gehuisvest aan de Motorkade. Het ontwerp van het nieuwe appartementengebouw krijgt een robuuste uitstraling en een industriële sfeer. Dit wordt gerealiseerd door de keuze van de materialen en de krachtige detailleringen. Hiermee sluit het gebouw naadloos aan bij de signatuur van de omgeving. Met de realisatie van het appartementengebouw wordt gestart met deze nieuwe Amsterdamse woonwijk. (link website/info)

Cruquiusweg

VORM ontwikkelt in samenwerking met Porten Development 149 appartementen met royale balkons en dakterrassen verdeeld over 3 gebouwen. Op de begane grond van 2 gebouwen wordt circa 1500 m commerciële ruimte gerealiseerd. In het tweede blok is de begane grond ontworpen in aansluiting op het voormalige schaftlokaal van de locomotieven-werkplaats van firma Orenstein en Koppel. Dit pandje blijft behouden en krijgt een horecafunctie met terras direct aan het water. Daarnaast komen in het derde blok werk-studio’s van 40 – 80 m2 voor kleine bedrijven, met ieder een eigen voordeur op maaiveld. (link website/info)

BOLD

Aan de skyline van Amsterdam, direct achter het Centraal Station, aan het IJ, op een plek die luxe en creativiteit ademt, verrijst BOLD. Een indrukwekkend gebouw van wereldklasse. Onderscheidend, gemaakt met lef, voor mensen die durven. Markant door zijn krachtige high tech uitstraling en zijn gevel met geïntegreerde zonnepanelen.
BOLD zal in totaal 24 verdiepingen tellen. Hierin worden 158 exclusieve en luxe koopappartementen en 203 studentenappartementen gebouwd, met op de begane grond en de 1e verdieping plaats voor een bijpassend kantoor. (link website/info)

Houthaven 5AB

Tekst?

STATE

Tekst?

Zeeburgereiland / De Brouwerij

Zeeburgereiland bevindt zich in Amsterdam Oost. Hier ontstaat de komende jaren een nieuwe stadswijk met verschillende buurten en een bedrijvenstrook. De Brouwerij maakt onderdeel uit van de eerste woonwijk op Zeeburgereiland, de Sportheldenbuurt.
De totale ontwikkeling bestaat uit 310 woningen, verdeeld over twee blokken. Blok 24 bestaat uit 212 appartementen, bestemd voor het middeldure huursegment. Blok 25 bestaat uit 98 appartementen die zullen worden verkocht aan de particuliere markt. (link website/info)

Oostenburg (Stadswerf) / RVB

Een nieuwe stoere stadswijk vlakbij het centrum van Amsterdam en de levendige buurt Amsterdam Oost. Onder de naam ‘Stadswerf Oostenburg’ worden ca. 450 nieuwe woningen en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd. Het eilandgevoel, het contrast tussen water en land en het behoud van het stoere en levendige karakter ziet men terug in het ontwerp. Door de verschillende bouwhoogten, de robuuste en natuurlijke materialen en de structuren van de gebouwen, wordt Stadswerf Oostenburg een typisch Amsterdamse, unieke en stoere woon- en werkomgeving. (link website/info)

Oostenburg kavel 4-5

Het eiland Oostenburg is altijd een gebied van handel en bedrijvigheid geweest. De afgelopen jaren is studie gedaan naar de mogelijkheden van transformatie naar een gemengd werk- woongebied. Daar heeft VORM invulling aan gegeven door middel van ‘blurring zones’, waar werken, wonen of woon-werken plaatsvindt met een ruimtelijke relatie tot het maaiveld. Het industriële werfverleden wordt weer opnieuw voelbaar door hun betekenis te vertalen naar de locatie. Toepassing van duurzame materialen, gebouwinstallaties en bouwmethoden en hergebruik van bouwmaterialen zijn een vanzelfsprekend onderdeel van de opgave. (link website/info)

Oostenburg (Werkspoorhal)

Tekst?

Fibonacci

Fibonacci transformeert een geïsoleerd restkavel naar een levendige schakel tussen de binnenstad en de toekomstige bewoners van het getransformeerde havengebied. Het gebouw zal worden geprogrammeerd met een levendige woongemeenschap, een mix van verschillende bewoners en mogelijkheden voor ontmoeting. De woonvorm past bij een nieuw type stedelijke doelgroep, die geïnteresseerd is in een compacte woning op een goed bereikbare plaats nabij de binnenstad. De micro-appartementen gaan gepaard met aanvullende collectieve voorzieningen, zoals fietsenstallingen, een wasserette, deelauto’s en een daktuinbar. (link website/info)

Sloterplas

Tekst?

Sluishuis

Sluishuis

Sluishuis wordt hét nieuwe architectonische landmark van Amsterdam en een juweel voor stadsdeel IJburg. Vanuit iedere kijkhoek lijkt er straks een ander gebouw te verrijzen. De ontwikkeling doet recht aan de schoonheid van het omringende water. Sluishuis komt namelijk aan Steigereiland-Noord en ligt direct in het IJ. Het bakent de grens af tussen het stedelijke karakter van binnenstad en havengebied en de vredige, groene sfeer van het Amsterdamse achterland. Door de mening van de functies: ‘wonen, commerciële en publieke ruimte’, ontstaat een opzichzelfstaande verticale stad met een duurzame opzet. Kijk voor meer informatie op https://sluishuis.nl/ 

Martinus Nijhofflaan fase 1

Het verouderde winkelcentrum in de wijk Voorhof te Delft, is door VORM nieuw leven ingeblazen. Het plan bestaat uit 2 fasen, waarvan de eerste circa 5.500 m2 winkelruimte omvat, met een AH XL als grote trekker aan de Nijhoffpassage, waar ook de Gall & Gall, Etos en aan de Martinus Nijhofflaan Kalders Bloemsierkunst gevestigd wordt. Er zijn nog enkele winkelunits beschikbaar aan de winkelpassage. In de tweede fase is nog eens 600m2 aan winkelruimte en 96 appartementen gerealiseerd. Kijk voor meer informatie op www.nijhoffpassage.nl 

Binck eiland (De Binck, Kade en Plaats)

Binck Eiland werd tot 2015 gebruikt door uitgeefgigant SDU. We transformeren deze prachtige plek aan de rand van Voorburg en Den Haag naar een nieuw wooneiland waar zo’n 240 woningen worden gerealiseerd, omringd door water en groen. Binck Eiland wordt het eerste gebied op de Binckhorst waar gewoond kan worden. En wat is er leuker dan in tien minuten de binnenstad van Den Haag te kunnen binnenvaren of te ontspannen op of aan de Trekvliet? Nú is het moment om in te stappen en te genieten van alle nieuwe kansen die het gebied biedt. Wonen aan het water, dicht bij de binnenstad, met fenomenaal uitzicht. Dat is Haags Hip Wonen! (link website/info)

De Zuid fase 4A

Op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen wordt een nieuwe wijk gerealiseerd: De Zuid. Op een unieke locatie, pal achter de duinen van het stille Zuiderstrand, vlakbij de levendige kades en leuke restaurantjes rond de haven.
Op De Zuid komen ongeveer 400 woningen. Kenmerkend zijn de verschillende woonsferen. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers zijn er appartementen met uitzicht over de duinen, het strand en de zee. Voor wie juist van leven in de brouwerij houdt, zijn er appartementen met zicht op de dynamische haven. Kijk voor meer informatie op www.dezuid.nl 

SoZa - nieuw

In het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wonen statushouders en jonge Hagenaars volgens het principe van co-living samen. Tijdens de herontwikkeling is er plek voor wonen. Daarnaast wordt een deel van het pand omgetoverd tot een co-working space, waar sociale ondernemers, maatschappelijke organisaties en creatieve initiatieven samen met statushouders en buurtbewoners een bruisende community creëren. Zo wordt het de komende 5 jaar dé plek in Nederland waar Sociaal & Zaken hand in hand gaan en zal het een hoofdrol spelen bij de ontwikkeling van het stationsgebied Laan van NOI en het Central Innovation District. (link website/info)

SoZa - bestaand

In het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wonen statushouders en jonge Hagenaars volgens het principe van co-living samen. Tijdens de herontwikkeling is er plek voor wonen. Daarnaast wordt een deel van het pand omgetoverd tot een co-working space, waar sociale ondernemers, maatschappelijke organisaties en creatieve initiatieven samen met statushouders en buurtbewoners een bruisende community creëren. Zo wordt het de komende 5 jaar dé plek in Nederland waar Sociaal & Zaken hand in hand gaan en zal het een hoofdrol spelen bij de ontwikkeling van het stationsgebied Laan van NOI en het Central Innovation District. (link website/info)

Trekvlietzone 1A (tender)

Tekst?

Saturnusstraat

Tekst?

Yours

De campus (Y)OURS Leiden is dé nieuwe plek in Leiden voor studenten, starters en doorstromers. Gunstig gelegen ten zuiden van het historisch centrum en uitstekend bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Station Leiden Lammenschans ligt op loopafstand en biedt reizigers een directe verbinding met Utrecht Centraal en Leiden Centraal. Een gemengd leefklimaat met een kwalitatief hoge uitstraling vormen de basis voor een sociaal duurzame campus, die naar verwachting in 2020 geheel zal zijn afgerond. (link website/info)

Kruisvaartkade (alle 6 fasen)

Vlakbij het centrum van Utrecht, tussen de Kruisvaartkade en het spoor, ligt een terrein vol potentie om de visie Healthy Urban Living van de stad Utrecht te verwezenlijken. Kruisvaartkade zal in het teken staan van vergroening en duurzaamheid.
Het project omvat circa 600 woningen, waarvan 20% sociale woningbouw en 75 woningen in het middeldure huursegment. De Kruisvaartkade is naast een ideale plek om te wonen ook een plek waar dienstverlenende bedrijven, horeca en een short stay formule zich kunnen vestigen. Ook de bereikbaarheid is uitstekend. (link website/info)

Zorgboulevard

De ontwikkeling van de Zorgboulevard past in het streven van de overheid en de zorgverzekeraars om de tweedelijns functies uit de ziekenhuizen te halen en dichterbij de eerstelijns zorg te brengen.
De Zorgboulevard telt 5 bouwlagen. Op de bovenste verdiepingen wordt het revalidatiehotel gehuisvest. De 1e en 2e verdieping bieden ruimte aan het oogziekenhuis Zonnestraal, verloskundigenpraktijk Lavita, Fysiocentrum Zaanland, een ziekenhuisapotheek en een personeelsrestaurant. De benedenverdieping is bestemd voor retailers zoals een consumentenapotheek, cadeauwinkel, bloemenzaak en bakker. (link website/info)