Parkeergarage spoorzone

Utiliteitsbouw

Bouwen heeft niet alleen meer te maken met funderingspalen, met RC-waardes, met aansluitdetails enz. Bouwen is vooral een vak geworden van plannen, organiseren en coördineren. Zeker in het geval van grote utiliteitsprojecten: kantoren, scholen, verzorgingstehuizen en bedrijfspanden. Een bouwbedrijf moet in staat zijn om een complex wensenpakket te vertalen in een adequaat en reëel bestek binnen duidelijk omkaderde budgettaire marges en planningen. Zo’n bedrijf zijn wij. Voor een flink aantal opdrachtgevers zijn we actief in de utiliteitsbouw. Projecten worden in opdracht uitgevoerd, maar we zijn ook actief als projectontwikkelaar. Daardoor hebben we een bredere kijk op de markt en kennen de trends, eisen en wensen beter. Met een optimaal product als resultaat.

 

Onze referentieprojecten:

Parkeergarage spoorzone

Parkeergarage spoorzone - Gouda

VORM Bouw was verantwoordelijk voor de realisatie van parkeergarage Spoorzone in Gouda. Dit is een bovengrondse parkeergarage nabij NS station Gouda. De parkeergarage is gebouwd ter vervanging van de huidige P+R en biedt hiermee parkeermogelijheden voor de nieuwe functies in de Spoorzone: kantoren, bioscoop en (eventueel) hotel. De nieuwe parkeergarage maakt deel uit van het plandeel C1 en telt 319 parkeerplekken.

Het volume is opgedeeld in plint met daarboven een hoofdvolume, waardoor het aansluit bij de architectuur van de omliggende bebouwing. De plint bestaat uit verticale stalen profielen op verschillende afstanden. Het hoofdvolume bestaat uit horizontale stalen platen. Doordat deze platen ook in kleur verschillen ontstaat er duidelijk onderscheid tussen de plint en het hoofdvolume. Het hoofdvolume lijkt hierdoor los te komen van de plint. De gevel is bekleed met geperforeerde en ongeperforeerde stalen platen. De geperforeerde platen zorgen voor een goede natuurlijke ventilatie van de parkeergarage en zorgen voor een zichtrelatie vanuit de garage met de omgeving.

De parkeergarage is ruim van opzet, overzichtelijk, veilig en onderhoudsvriendelijk. De kolomvrije overspanningen zorgen voor optimaal gemak bij het parkeren. De open en lichte structuur van de garage levert een belangrijke bijdrage aan de sociale veiligheid en belevingswaarde voor de gebruikers.

 

Start bouw: juli 2013
Opgeleverd: januari 2014

Theater de Stoep

Theater de Stoep - Spijkenisse

VORM Bouw heeft in opdracht van de gemeente Spijkenisse het nieuwe theater De Stoep gebouwd. 

Het ontwerp van Ben van Berkel (UNStudio) heeft allure en is een eyecatcher van formaat. Het nieuwe theater kan worden bestempeld als een icoon van de stad en levert een forse bijdrage aan de vitaliteit van Spijkenisse. 

Nadat UN Studio de prijsvraag had gewonnen is er in een integraal team gewerkt van voorlopig ontwerp tot oplevering. VORM heeft in nauwe samenwerking met de architect, Arup, IOB, PBTA in een integraal BIM en model gezorgd voor een constante afstemming tussen architectuur, duurzaamheid, constructie, installatie en akoestiek.

Anderzijds is er tijdens ontwerp ook constant aandacht geweest voor logistiek gebruik en onderhoud van het gebouw, zodat het duurzaam en kisten efficiënt is in het gebruik voor de toekomst.

Het theater heeft in oktober 2014 officieel haar deuren geopend en beschikt over een grote zaal (650 zitplaatsen) en een kleine zaal (200 zitplaatsen). In theatertechnisch opzicht kunnen alle theaterdisciplines worden geprogrammeerd.