PreSale – de weg naar uw nieuwe woning

We zijn nu in PreSale met de 55 woningen in Park Avenue! Heeft u interesse in een woning in Park Avenue en wilt u een woning van uw voorkeur reserveren of voorrang bij de verkoop? Dan kunt u zich hier aanmelden! 

PreSale formulier:

Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u de inloggegevens voor uw persoonlijke account. In uw account kunt u het PreSale formulier vinden en deze vervolgens invullen. Nadat u het PreSale formulier heeft ingevuld en ondertekend, ontvangt u per e-mail een bevestiging. Deze bevestiging kunt u vervolgens mailen naar m.bijl@vorm.nl. VORM Sales & Finance zal vervolgens contact met u opnemen om een afspraak in te plannen voor het kennismakingsgesprek.

Zelf invloed hebben

Door middel van de PreSale heeft u als koper zelf invloed op de toewijzing. Bij de meeste toewijzingsprocessen heeft u dat absoluut niet. Het speelt dan namelijk vaak een rol wie u kent of wie u bent, wie het hoogste salaris heeft of de meeste overwaarde of spaargeld. Bij een loting wijzen we blind toe. Een enorm nadeel is dan dat we aan mensen toewijzen waarvan we niet weten of ze wel echt graag in ons plan willen wonen en die de woning wellicht helemaal niet kunnen of qua maandlast wíllen betalen, terwijl mensen die er wel dolgraag willen wonen ‘toevallig’ aan de zijlijn staan.

Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wíl wonen en niet wie dit het beste kán. Wat haalbaar en betaalbaar voor u is bekijken wij namelijk samen met u in ons kennismakingsgesprek.

De tijdsvolgorde

Wij kijken naar de volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren, per seconde. De afspraken voor de Kennismakingsgesprekken worden op deze volgorde ingepland. We voeren de kennismakingsgesprekken voor Park Avenue met 3 teams uit. Er worden altijd meerdere gesprekken tegelijkertijd ingepland, er beginnen dus meerdere kennismakingsgesprekken op hetzelfde tijdstip. Inzenders 1 t/m 3 worden dus als eerste uitgenodigd.

Dat doen we omdat de verkoopsnelheid van ons plan anders onder druk komt te staan. Het gevolg van een te lage verkoopsnelheid kan zijn dat het hele plan niet doorgaat en daar zit niemand op te wachten. Bij systemen met blinde toewijzing zien we het hele plan in één keer onder optie staan. Of iedereen gaat kopen is maar zeer de vraag, maar het straalt wel ‘succes’ uit. Door onze gedegen en persoonlijke aanpak gaat dat dus een stuk geleidelijker, maar het kan natuurlijk ook weer niet ál te geleidelijk! 

Maak tijd vrij en leer u team kennen!

Het is daarbij wel belangrijk om (als u zou willen reserveren) tijd vrij te maken in uw agenda. De kennismakingsgesprekken starten dinsdag 12 mei 2020 om 9.00u. Als de inzenders 1 t/m 3 alle drie kunnen op 12 mei om 9.00u,  dan vormen zij dus de eerste gespreksronde. Kan nummer 3 pas op bijv. donderdag 14 mei bij ons zijn en nummer 4 kan dinsdag om 9.00u wél, dan zit nummer 4 in de eerste gespreksronde. De tijdsvolgorde van inzending bepaalt dus alleen maar de volgorde waarin we gaan bellen om u uit te nodigen voor de kennismakingsgesprekken, de ‘hoeveelste’ u bent die op gesprek gaat komen hangt dus compleet af van uw eigen agenda.

Wat u in het kennismakingsgesprek kunt doen leest u hieronder. Tijdens het kennismakingsgesprek leert u ook uw woningcoach kennen en bij eerste bouwkundige vragen is eventueel ook de projectontwikkelaar of de kopersadviseur vanuit VORM Ontwikkeling aanwezig. Zo heeft u gelijk uw eigen team om u heen. Een perfecte start!

Oriënteer u

In aanloop naar 7 mei kunt u uiteraard al met vragen over Park Avenue terecht bij VORM Sales & Finance en Punt Makelaars, welbekend in Utrecht. Wilt u vooruitlopend op de 7e van mei alvast weten wat wonen in Park Avenue financieel vooru betekent en meer weten over de voordelen van de duurzaamheidshypotheek? Bel dan gerust 0186-618777 (VORM Sales & Finance) en wij plannen een oriëntatiegesprek met u in. Heeft u vragen over het proces of de toewijzing? Ook dan belt u VORM Sales & Finance. Heeft u vragen over het project of de verschillende woningen? Dan kunt u bellen met Punt makelaars via 030-2737464.

 

Het Kennismakingsgesprek

In het kennismakingsgesprek komen uw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde, zodat wij weten wie u bent en hoe wij uw woonwensen het beste kunnen vervullen. Aan de hand van een vooraf ingevuld formulier krijgt u tijdens dit kennismakingsgesprek ook te horen of een hypotheek (mits die nodig is) haalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken. Zo weten u en wij of een hypotheek haalbaar (kunt u een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vindt u dat er een betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) is.

Tijdens het Kennismakingsgesprek heeft u twee keuzes:

·       1. U kunt een woning reserveren;

·       2. U kunt u inschrijven als voorrangskandidaat.

  

1. U kunt een woning reserveren:

Bij een positieve uitslag van haalbaar/betaalbaar kunt u ervoor kiezen om een woning te reserveren. U kunt alleen een woning reserveren die op dat moment nog niet door iemand anders gereserveerd is. Reserveringen worden realtime bijgehouden in een appgroep.

Reserveren doet u door middel van het tekenen van de reserveringsovereenkomst tijdens het kennismakingsgesprek. Bestudeer daarom de tekst in de reserveringsovereenkomst vooraf en overdenk goed in welke woningen u in ons plan zou willen wonen. Het komt gelukkig slechts zelden voor dat iemand echt maar in één bouwnummer in ons plan zou wil wonen. Juist omdat er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden en omdat we teleurstellingen zo veel mogelijk willen voorkomen is het dus verstandig om vooraf een voorkeurslijst aan te leggen. Uiteraard kunt u ook tijdens het gesprek nieuwe of andere voorkeuren aangeven.

De reserveringsovereenkomst heeft dezelfde kracht als een koop- en aanneemovereenkomst: u zúlt dus eigenaar van de woning van u keuze worden. Een reserveringsovereenkomst is echter éénzijdig bindend. Wij verplichten ons tot levering, u bent niet verplicht tot afname. Dat laatste is namelijk juridisch onmogelijk. Daarom vragen wij in dit geval om een borg.

Die borg bedraagt € 3.500,-. Dit is een stevig bedrag, dat realiseren wij ons. Wij halen de woning echter direct van de markt voor u en er kunnen zich dus geen andere kandidaten meer aanmelden voor deze woning. Stel dus dat wij een reserveringsovereenkomst zonder borg of met een veel lágere borg zouden aanbieden en iemand ziet ‘gemakkelijk’ van de reservering af na toewijzing, dan zijn wij genoodzaakt compleet opnieuw met de werving te beginnen. Dit kost geld en schaadt uiteraard de voortgang van het proces voor álle kopers. De borg ontvangt u uiteraard terug op het moment dat u de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris.


2. U schrijft zich in als voorrangskandidaat:

Wij maken het voor onze belangstellenden mogelijk om voorrang bij de toewijzing te krijgen. Als wij één iemand voorrang geven betekent dit veelal dat wij iemand anders iets ontzeggen. Wij gaan daarom heel zorgvuldig met onze voorrangsklanten om en willen wij hen vooraf leren kennen.

Persoonlijke woonwensen en motivatie komen aan de orde, zodat wij weten wie u bent, hoe wij uw woonwensen het beste kunnen vervullen en wat u een betaalbare maandlast vindt. Als de PreSale voorbij is, volgt de start verkoop en daarna het toewijzingsmoment. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Indien er méér kopers dan woningen zijn, geeft dit een spanningsveld. Hoe gaan wij hier mee om? Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één woning loten wij de kandidaten. Daarbij bepalen wij ook direct wie de eerste en tweede reserve is. Dat laten wij u uiteraard per ommegaande weten, wij hechten aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid. U wilt zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. 

De tijdlijn:

Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte tijdens de PreSale. Zijn alle woningen van uw voorkeur al gereserveerd? Dan mag u hierover een bericht verwachten van VORM Sales & Finance. VORM Sales & Finance  zal er alles aan doen zo spoedig mogelijk met u in gesprek te gaan, uiteraard wordt er hierbij ook mogelijk een beroep gedaan op uw flexibiliteit. Als er meer kopers dan woningen zijn kunnen teleurstellingen uiteraard niet voorkomen worden. Hiervoor vragen wij u begrip.

Geen verplichte afname hypotheek bij VORM Sales & Finance:

Het kennismakingsgesprek bij VORM Sales & Finance is verplicht om een reserveringsovereenkomst te sluiten of om voorrangskandidaat te worden. VORM Sales & Finance is een onafhankelijk hypotheekadviseur. Dit betekent dat VORM Sales & Finance bepaalt of wonen in Park Avenue haalbaar en betaalbaar voor u is. Uiteraard bent u vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen of af te sluiten.