SoZa
SoZa Toekomst

Herontwikkeling

AnnA: Een levendig woon-, werk- en verblijfsgebied aan de Anna van Hannoverstraat. Lees op deze pagina alles over de herontwikkeling!

 

  • Home
  • SoZa Toekomst

AnnA: Een levendig woon-, werk- en verblijfsgebied aan de Anna van Hannoverstraat

AnnA voorziet in een levendig woon- en werkgebied met zo’n 1.200 woningen, met kantoren en met voorzieningen op de plaats van het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Anna van Hannoverstraat. Om er 3.500 mensen te laten wonen en werken, komen er gebouwen met hoogtes tot 75 meter en twee torens van 100-125 meter.

De plannen geven invulling aan de gebiedsagenda Den Haag Laan van NOI van de gemeente Den Haag, die hier een deel van de Haagse woningbehoefte wil realiseren en de internationale ICT-Security Campus wil creëren. Het stedenbouwkundig ontwerp laat nieuwe verbindingen met de omliggende wijken zien, veel groen en 3.500 m2 extra openbare ruimte, hoogwaardig ingericht voor verblijf en ontmoeting.

 

AnnA Schetsontwerp

Anna is een initiatief van de ontwikkelaar VORM. We staan aan het begin, in de schetsfase. Om 4.500 mensen te laten wonen en werken komen er gebouwen tot 75 meter hoog, met twee torens van 125 meter. Naast circa 1.150 tot 1.300 woningen en 1.500 werkplekken komt er ruimte voor ontmoetingen, voorzieningen, een volwaardig stationsplein, veel groen en betere verbindingen naar de wijken. In het gebied komt 3.500 m2 extra openbare ruimte die groen wordt ingericht.

 

Lees hier alles over Het Participatietraject.