Beleggen in Tiles; een mooi rendement

De combinatie van een dreigende negatieve spaarrente en een groot aantal woningzoekenden maakt beleggen in commercieel goede woningen buitengewoon interessant. Het verhuren van dit soort woningen levert een mooi rendement op. Wij zien de nieuwe groep beleggers - vooral de ‘kleine’ beleggers - dan ook snel toenemen. Met klein wordt hier bedoeld dat iemand 1 of 2 woningen voor de verhuur koopt. Wij merken dat er een grote belangstelling bestaat vanuit deze groep beleggers voor de appartementen van Tiles. Voornaamste reden daarbij is de kwaliteit in relatie tot het prijsniveau, het woonconcept met extra faciliteiten en de exploitatie van het complex met professionele partijen na realisatie.

 

Cash of Financieren?

De meeste particuliere beleggers hebben het volledige aankoopbedrag van een woning niet zomaar op hun spaarrekening staan en zijn dus in meer of mindere mate afhankelijk van een hypotheek. Zo’n hypotheek kan mogelijk gevestigd worden op de eigen woning van de belegger.

Het voordeel hiervan is dat de lage rente die momenteel geldt voor Woninghypotheken een mooie rol speelt bij het

verhogen van het verhuurrendement.

Als een Woninghypotheek om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, kan een Verhuurhypotheek uitkomst bieden.

Een Verhuurhypotheek wordt afgesloten op de te verhuren woning.

En waar zo’n Verhuurhypotheek een tijdje geleden nog hele nare rentes met zich meebracht, zijn die rentes nu stukken aantrekkelijker geworden. Dit is het gevolg van concurrentie; ook banken zien de groep beleggers snel groeien en willen graag een stevig marktaandeel veroveren.

 

Hoe werkt de Verhuurhypotheek precies?

Er zijn verschillende soorten Verhuurhypotheken. De meest interessante vormen werken als volgt:

50% van de marktwaarde in verhuurde staat mag aflossingsvrij gefinancierd worden.

Daarbovenop mag nog eens 30% gefinancierd worden met een annuïteitenhypotheek. Hiervan mag 20% in 30 jaar worden afgelost en de laatste 10% moet in 10 jaar worden afgelost. Dit ‘om de kop eraf te halen’.

 

Rekenvoorbeelden

We gaan voor de voorbeelden uit van een aankoopprijs van € 190.000,-, een waarde in verhuurde staat van € 180.000,- en een hypotheekrente van 2,8%. Die rente is de gemiddelde rente voor een 10-jaars rente bij een Verhuurhypotheek.

  • Bij een hypotheek van € 90.000,- (inleg eigen geld dan dus € 100.000,-) is de maandlast: € 210,-
  • Bij een hypotheek van € 125.000,- (inleg eigen geld dan dus € 65.000,-) is de maandlast: € 354,-
  • Bij een hypotheek van € 140.000,- (inleg eigen geld dan dus E € 50.000,-) is de maandlast: € 497,-

 De hogere maandlasten bij het tweede en derde rekenvoorbeeld zijn uiteraard vooral het gevolg van de aflossingscomponent. Die aflossingscomponent zorgt uiteraard wel voor een stuk vermogensopbouw, of je dat dus als ‘last’ moet zien is bijzonder discutabel. Neem nu de te ontvangen huur en je ziet een bijzonder aantrekkelijke positieve cashflow. Uiteraard zijn de gebruikte rekenvoorbeelden indicatief en kun je er geen rechten aan ontlenen.

Hulp van VORM

Onze eigen afdeling Sales & Finance is naast specialist op het gebied van Woninghypotheken ook specialist in Verhuurhypotheken. VORM Sales & Finance staat je graag bij in de perfecte hypotheekoplossing voor jouw te verhuren woning. Maak er gebruik van. Een complete hypotheek, verzorgd door VORM Sales & Finance, kost je qua advies- en bemiddelingskosten slechts € 800,-. Je bereikt Sales & Finance op tel.nr. 0186-618777

Daniëlle Schuller - VORM Sales & Finance
Daniëlle Schuller - VORM Sales & Finance
Aletta Giethoorn - VORM Sales & Finance
Aletta Giethoorn - VORM Sales & Finance