Nieuwbouw Lisse type Van Speyk

PreSale – de weg naar jouw nieuwe huis

Wij starten onze PreSale normaliter altijd met een gezellig en drukbezocht PreSale Event. Op dat event leer je normaal gesproken onze teamleden kennen en kun je ook voor het eerst een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek waarin je kunt aangeven of je een woning wilt reserveren. In Nederland is de situatie momenteel helaas verre van normaal vanwege het Coronavirus. VORM volgt uiteraard de aanbevelingen en dus organiseren we daarom geen PreSale Event voor 't Speykpark fase 3.

Het gehele verkoopproces blijft verder zoveel mogelijk intact, maar in plaats van een Event openen we op Maandag 6 juli 2020 om 20.00 uur het digitale loket. In ons proces speelt tijdsvolgorde een grote rol. Zodra het digitale PreSale loket opent is het zaak om zo snel mogelijk de bevestiging van je ingevulde PreSale formulier in te zenden. Doe dat niet voor 20.00 uur. Bevestigingen van de PreSale formulieren die voor 20.00 uur binnenkomen nemen we niet in behandeling, dat zou oneerlijk zijn.  

Het PreSale formulier

Het PreSale formulier kun je vanaf Donderdag 25 juni 2020 terugvinden in je persoonlijke woningdossier van 't Speykpark fase 3. De inloggegevens voor je persoonlijke woningdossier ontvang je, nadat je het interesseformulier hebt ingevuld. In je persoonlijke woningdossier kun je op je gemak het gehele PreSale formulier invullen en je voorkeuren voor je favoriete woningen aangeven. Nadat je het PreSale formulier volledig hebt ingevuld, klik je op verzenden. Nadat je het PreSale formulier hebt verzonden, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging. Deze bevestiging mail je vervolgens op Maandag 6 juli 2020 om 20:00 uur naar woningcoach@vorm.nl.

Nadat je het PreSale formulier hebt ingevuld en verzonden zullen de WoningCoaches contact met je opnemen.

Zelf invloed hebben

Door middel van de PreSale heb je als koper zelf invloed op de toewijzing. Bij de meeste toewijzingsprocessen heb je dat absoluut niet. Het speelt dan namelijk vaak een rol wie je kent of wie je bent, wie het hoogste salaris heeft of de meeste overwaarde of spaargeld. Bij een loting wijs je blind toe. Een enorm nadeel is dan dat je aan mensen toewijst waarvan je niet weet of ze wel echt graag in je plan willen wonen en/of ze het huis wellicht helemaal niet kunnen of qua maandlast wíllen betalen, terwijl mensen die er wel dolgraag willen wonen ‘toevallig’ aan de zijlijn staan.

Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wíl wonen en niet wie dit het beste kán. Wat haalbaar en betaalbaar voor je is bekijken wij namelijk samen met jou in ons kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek zal online via Skype of Microsoft Teams plaatsvinden.

De tijdsvolgorde

Wij kijken naar de volgorde van binnenkomst van de PreSale formulieren, per seconde. De afspraken voor de kennismakingsgesprekken worden op deze volgorde ingepland. We voeren de kennismakingsgesprekken voor 't Speykpark fase 3 met 3 teams uit. Er worden altijd meerdere gesprekken tegelijkertijd ingepland, er beginnen dus meerdere kennismakingsgesprekken op hetzelfde tijdstip. Inzenders 1 t/m 3 worden dus als eerste uitgenodigd.

Dat doen we omdat de verkoopsnelheid van ons plan anders onder druk komt te staan. Het gevolg van een te lage verkoopsnelheid kan zijn dat het hele plan niet doorgaat en daar zit niemand op te wachten. Bij systemen met blinde toewijzing zie je het hele plan in één keer onder optie staan. Of iedereen gaat kopen is maar zeer de vraag, maar het straalt wel ‘succes’ uit. Door onze gedegen en persoonlijke aanpak gaat dat dus een stuk geleidelijker, maar het kan natuurlijk ook weer niet ál te geleidelijk!

Maak tijd vrij en leer je team kennen

Het is daarbij wel belangrijk om (als je zou willen reserveren) tijd vrij te maken in je agenda. De online kennismakingsgesprekken voor 't Speykpark fase 3 starten op Donderdag 9 juli 2020 om 9:00 uur. Als de inzenders 1 t/m 3 alle drie kunnen op die specifieke datum om 9.00 uur, dan vormen zij dus de eerste gespreksronde. Kan nummer 3 pas op bijvoorbeeld maandag bij ons zijn en nummer 4 kan bijvoorbeeld donderdag om 9.00u wél, dan zit nummer 4 in de eerste gespreksronde. De tijdsvolgorde van inzending bepaalt dus alleen maar de volgorde waarin we gaan bellen om je uit te nodigen voor de kennismakingsgesprekken, de ‘hoeveelste’ je bent die het op gesprek aangaat hangt dus compleet af van je eigen agenda.

Wat je in het kennismakingsgesprek kunt doen lees je hieronder. Tijdens het kennismakings- gesprek leer je ook je woningcoach kennen en bij eerste bouwkundige vragen is ook de projectontwikkelaar of de kopersadviseur vanuit VORM Ontwikkeling aanwezig. Zo heb je gelijk je eigen team om je heen. Een perfecte start!

Oriënteer je

In aanloop naar de start PreSale kun je uiteraard al met vragen over 't Speykpark fase 3 terecht bij VORM Sales & Finance. Wil je vooruitlopend op de PreSale alvast weten wat wonen in 't Speykpark fase 3 financieel voor je betekent en meer weten over de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek? Bel dan gerust 0186-618777 (VORM Sales & Finance) en wij plannen een online oriëntatiegesprek via Teams of Skype in. Heb je vragen over het proces of de toewijzing? Ook dan bel je VORM Sales & Finance.

Het Kennismakingsgesprek

In het online Kennismakingsgesprek komen jouw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde, zodat wij weten wie jij bent en hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen. Aan de hand van een vooraf ingevuld formulier krijg je tijdens dit Kennismakingsgesprek ook te horen of een hypotheek (mits die nodig is) haalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken. Zo weten jij en wij of een hypotheek haalbaar (kun je een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vind jíj dat er een betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) is.

1. Je kunt een woning reserveren

Bij een positieve uitslag van haalbaar/betaalbaar kun je ervoor kiezen om een woning reserveren. Je kunt alleen maar een woning reserveren die op dat moment nog niet door iemand anders gereserveerd is. Reserveringen worden realtime bijgehouden in een appgroep. Reserveren doe je door middel van het tekenen van de reserveringsovereenkomst tijdens het Kennismakingsgesprek. Bestudeer daarom de tekst in de reserveringsovereenkomst vooraf en overdenk goed in welke woningen je in ons plan zou willen wonen. Het komt gelukkig slechts zelden voor dat iemand echt maar in één bouwnummer in ons plan wil wonen. Juist omdat er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden en omdat we teleurstellingen zo veel mogelijk willen voorkomen is het dus verstandig om vooraf een voorkeurslijst aan te leggen. Uiteraard kun je ook tijdens het gesprek nieuwe of andere voorkeuren aangeven.De reserveringsovereenkomst heeft dezelfde kracht als een Koop/aanneemovereenkomst: je zúlt dus eigenaar van het huis van je keuze worden. Een reserveringsovereenkomst is echter éénzijdig bindend. Wij verplichten ons tot levering, jij bent niet verplicht tot afname. Dat laatste is namelijk juridisch onmogelijk. Daarom vragen wij in dit geval om een borg.

De borg

Die borg bedraagt € 3.500,-. Dit is een stevig bedrag, dat realiseren wij ons. Wij halen de woning echter direct van de markt voor je en er kunnen zich dus geen andere kandidaten meer aanmelden voor deze woning. Stel dus dat wij een Reserveringsovereenkomst zonder borg of met een veel lágere borg zouden aanbieden en iemand ziet ‘gemakkelijk’ van de Reservering af na toewijzing, dan zijn wij genoodzaakt compleet opnieuw met de werving te beginnen. Dit kost geld en schaadt uiteraard de voortgang van het proces voor álle kopers. De borg ontvang je uiteraard terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris.

2. Je kunt je inschrijven als voorrangskandidaat

Wij maken het voor onze kopers mogelijk om voorrang bij de toewijzing te krijgen. Als je één iemand voorrang geeft betekent dit veelal dat je iemand anders iets ontzegt. Wij gaan daarom heel zorgvuldig met onze voorrangskopers om en willen wij hen vooraf leren kennen.

Persoonlijke woonwensen en motivatie komen aan de orde, zodat wij weten wie jij bent, hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen en wat jij een betaalbare maandlast vindt. Als de PreSale voorbij is, volgt het toewijzingsmoment. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Indien er méér kopers dan woningen zijn, geeft dit een spanningsveld. Hoe gaan wij hier mee om? Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één woning loten wij de kandidaten. Daarbij bepalen wij ook direct wie de eerste en tweede reserve is. Dat laten wij je uiteraard per ommegaande weten, wij hechten aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid. Jij wilt zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent.

De tijdlijn

Wij houden je zo goed mogelijk op de hoogte tijdens de PreSale. Zijn alle woningen van je voorkeur al gereserveerd? Dan mag je hierover een bericht verwachten van VORM Sales & Finance. VORM Sales & Finance zal er alles aan doen zo spoedig mogelijk met je in gesprek te gaan, uiteraard wordt er hierbij ook mogelijk een beroep gedaan op jouw flexibiliteit. Als er meer kopers dan woningen zijn kunnen teleurstellingen uiteraard niet voorkomen worden. Hiervoor vragen wij je begrip.

Aletta Giethoorn
Aletta Giethoorn
Miriam Dallo
Miriam Dallo
Daniëlle Schuller
Daniëlle Schuller