CBRE GI koopt De Brouwerij
15 juni 2016

CBRE GI koopt De Brouwerij

CBRE Global Investors heeft het nieuwbouwproject De Brouwerij aangekocht, namens het CBRE Dutch Residential Fund. De acquisitie bestaat uit 212 appartementen op Zeeburgereiland te Amsterdam. De woningen vallen in het middeldure huursegment, een segment waar grote vraag naar is in Amsterdam.

Zeeburgereiland bevindt zich in Amsterdam Oost. Hier ontstaat de komende jaren een nieuwe stadswijk met verschillende buurten en een bedrijvenstrook. De Brouwerij maakt onderdeel uit van de eerste woonwijk op Zeeburgereiland, de Sportheldenbuurt.

Het complex is een ontwikkeling van VORM Ontwikkeling. De totale ontwikkeling bestaat uit 310 woningen, verdeeld over twee blokken. Blok 24 bestaat uit 212 appartementen, bestemd voor het middeldure huursegment. Blok 25 bestaat uit 98 appartementen die door de ontwikkelaar zullen worden verkocht aan de particuliere markt.

Het CBRE Dutch Residential Fund heeft groot vertrouwen in de kracht van de Amsterdamse woningmarkt, en heeft als doelstelling bij te dragen aan een goed leefklimaat voor bewoners op elke locatie. Paul Oremus, fund-manager van het CBRE Dutch Residential Fund: 'Ons fonds heeft een duurzame beleggingsdoelstelling en is één van de groenste woningfondsen van Nederland. Met een energieprestatiecoëfficiënt van onder 0 zal dit appartementencomplex actief bijdragen aan de constante verbetering van onze duurzame woningportefeuille. Daarnaast past deze acquisitie volledig binnen de strategie van het fonds qua locatie en doelgroep.'

 

Bron: Vastgoedmarkt