De Parkwachter: nog enkele appartementen type I beschikbaar
12 maart 2019

De Parkwachter: nog enkele appartementen type I beschikbaar

Toe aan een appartement en graag dicht bij de bruisende binnenstad van Utrecht wonen? De appartementen in De Parkwachter bieden een zee van ruimte en zijn gericht op de toekomst. In de Parkwachter zijn zeer uiteenlopende woningtypen beschikbaar: appartementen, lofts of zelfs penthouses. Deze woningen variëren van 100 m2 tot 240 m2 woonoppervlakte. De bijzondere plafondhoogten, vides en grote buitenruimten geven een uniek gevoel van ruimte.

Appartement type I
Appartement type I heeft u een royale, op het zuiden georiënteerde woonkamer van ruim 50 m2 en een balkon met uitzicht over het groen van park Leeuwesteyn. De appartementen zijn gelegen in het midden van het complex op de eerste tot en met derde verdieping, zie afbeelding. De appartementen kunnen met twee óf drie slaapkamers worden uitgevoerd. De totale oppervlakte van appartement type I bedraagt maar liefst 118 m2. 


Bekijk hier de plattegrond van appartement type I.

 

Voorbeeldberekening Duurzaamheidshypotheek
De Parkwachter wordt zeer duurzaam gebouwd, waardoor er de mogelijkheid is om via VORM Sales & Finance een Duurzaamheidshypotheek af te sluiten. Om een idee te geven hoe de maandlasten van de Duurzaamheidshypotheek eruit kunnen zien, schetsen we hieronder een voorbeeldscenario.

Henry en Cecile

Ook Henry en Cecile willen in de Parkwachter gaan wonen. Zij hebben appartement type I van € 452.000,- op het oog. Henry en Cecile hebben nu ook al een koopwoning. De kinderen zijn de deur uit en ze zijn op zoek naar een comfortabel appartement. De makelaar heeft hen verteld dat hun huidige woning minimaal € 350.000,- op gaat brengen. De huidige hypotheek is afgesloten in 2005 en bedraagt nu nog € 250.000,-. Het is deels een aflossingsvrije hypotheek en deels een bankspaarhypotheek. In de bankspaarhypotheek is al € 40.000,- opgebouwd. Henry en Cecile hebben dus een overwaarde van € 140.000,-. Deze overwaarde willen ze gebruiken om de nieuwe woning te kopen.

Henry en Cecile denken € 50.000,- aan extra’s nodig te hebben. Ze willen een mooie vloer, de keuken, ander sanitair, extra tegelwerk en inbouwkasten in de slaapkamer meenemen in de hypotheek. Henry en Cecile willen liever niet geconfronteerd worden met extra maandlasten tijdens de bouw. Zij willen hiervoor binnen de nieuwe hypotheek een extra depot aanleggen.

Kostenopstelling huis (en hypotheek):

€ 452.000,- Koopsom

€   50.000,- Vloer, keuken, tegelwerk, upgrades en inbouwkasten

€   15.000,- Afdekking maandlasten tijdens de bouw

€ 517.000,- Totale investering

€ 140.000,- Overwaarde -\-

€ 377.000,- Hypotheek

Qua hypotheek willen Henry en Cecile de rente minimaal 10 jaar vastzetten. Zij komen tot de ontdekking dat ze een bijzonder sterk fiscaal overgangsrecht hebben. Omdat hun hypotheek al bestond op 31 december 2012 hóeven ze op deze hypotheek niet verplicht af te lossen om hypotheekrenteaftrek te krijgen. Let wel: ze móeten dat (aflossen) niet, maar ze mógen het (vrijwillig, door extra aflossingen) uiteraard wel. Ze besluiten hun recht volledig uit te oefenen. Van de nieuwe hypotheek wordt € 250.000,- aflossingsvrij, ze bepalen zélf wel wanneer ze wát af willen lossen. Zo zitten ze zelf aan het stuur van hun maandlast.

De netto-maandlast van de hypotheek van Henry en Cecile bedraagt € 687,-.

Interesse in een appartement in De Parkwachter?
Wil je vooraf weten of je in aanmerking komt voor een woning in De Parkwachter? Neem dan contact op met Aletta Giethoorn van VORM Sales & Finance: a.giethoorn@vorm.nl of 0186-618777. 

Interesse in woningtype I of een andere woning in De Parkwachter? Neemt dan contact op met een van de makelaars: Brecheisen Makelaars (utrecht@brecheisen.nl of 030-2331134) en Punt Makelaars (nieuwbouw@puntmakelaars.nl of 030-2737464).

 

bron: https://www.utrechtwoont.nl/actueel/de-parkwachter-nog-enkele-woningtype-i-beschikbaar/