Inntel Hotels Utrecht City vestigt zich in toekomstig Noordgebouw
13 januari 2017

Inntel Hotels Utrecht City vestigt zich in toekomstig Noordgebouw

Inntel Hotels en Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en VORM Ontwikkeling) hebben de turn-key koopovereenkomst getekend voor het hotel in het Noordgebouw te Utrecht. Nadat op 14 maart 2014 de ontwikkelovereenkomst van het Noordgebouw tussen de Gemeente Utrecht en  Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof was getekend is het hotel van het Noordgebouw in samenwerking met Inntel Hotels tot een definitief ontwerp gebracht.

Karin Geurts, directeur Inntel Hotels: “Een hotel in Utrecht toevoegen aan onze hotelgroep stond hoog op ons verlanglijstje. Ik ben trots dat we dit hebben kunnen realiseren en kijk erg uit naar de opening van ons nieuwe hotel.” David Snelleman, directeur Dura Vermeer Vastgoed: “Het Noordgebouw kent een grote diversiteit aan functies. De onderscheidende hotelformule van Inntel Hotels sluit uitstekend aan bij onze visie op het Noordgebouw.”

Utrecht City!
Het 4-sterren hotel krijgt 162 luxe kamers met onder andere sauna’s en whirlpools. Op de begane grond en eerste verdieping bevindt zich het restaurant. Op de bovenste – 11e – verdieping zijn de (vergader)zalen alsook een wellness-ruimte met sauna’s en een zwembad. Het hotel krijgt de toepasselijke naam Utrecht City.

Noordgebouw
Het Noordgebouw komt direct naast het nieuwe Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Het gebouw onderstreept de dynamische uitstraling van de stad Utrecht. Het Noordgebouw is circa 23.000 m2 groot en bestaat uit de functies kantoren, wonen, retail en hotel met horeca.

Het Noordgebouw is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en VORM Ontwikkeling) in samenwerking met NIC Re | Development. Het ontwerp is van MONK Architecten en de realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Hengelo.