Start oplevering trappenhuizen gallerijflats Sliedrecht
7 juli 2016

Start oplevering trappenhuizen gallerijflats Sliedrecht

Aan de Thorbeckelaan/Rembrandlaan te Sliedrecht heeft transVORM uit Papendrecht de laatste hand gelegd aan de transformatie van de gallerijflats. Eind november 2015 is gestart met de staalconstructie, ter ondersteuning van de bestaande balkons en gallerijen, welke destijds na inspectie niet aan de veiligheidsnorm voldeden. Tablis Wonen heeft na deze inspectie transVORM benaderd om veiligheid van de constructie te herstellen.

Single-piece-flow
De werkzaamheden zijn verricht volgens  single-piece-flowmethodiek, wat inhoud dat in gelijk verdeelde batches de werkzaamheden worden verricht. Door het repeterende in de werkzaamheden is er een continu leer- en verbeterproces, waardoor er uiteindelijk een kwaliteit- en tijdwinning op de planning wordt behaald. Hierdoor heeft transVORM 320 woningen verdeeld over 4 flats in 6 weken kunnen realiseren. De overlast voor bewoners is dan ook zeer gering gebleven voor deze ingrijpende werkzaamheden.

Oplevering
Na een korte onderbreking wegens verleggen van kabels en leidingen onder de grond, heeft transVORM de werkzaamheden hervat en zijn geheel nieuwe noodtrappenhuizen gerealiseerd. 18 juli worden de laatste trappenhuizen opgeleverd en daarmee is het gehele project naar tevredenheid volbracht.

transVORM
transVORM is al jaren succesvol actief in onder andere het vastgoedonderhoud. transVORM, houder van onder andere het VGO-keurmerk, is volledig gespecialiseerd in het verduurzamen van bestaand vastgoed. Hierdoor is het mogelijk om complete onderhouds- en renovatieprojecten van het begin tot eind te begeleiden. Daarnaast heeft transVORM ook al een aantal succesvolle transformaties afgerond.