Syntrus Achmea verwerft Zorgboulevard Zaandam
24 juni 2016

Syntrus Achmea verwerft Zorgboulevard Zaandam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance breidt de portefeuille van haar zorgfonds uit met de Zorgboulevard Zaandam. Dit nieuwe complex biedt plaats aan onder meer een revalidatiehotel, een oogziekenhuis en zorgondersteunende retailers. De Zorgboulevard wordt gebouwd door Vorm Ontwikkeling B.V. De oplevering staat gepland in januari 2017.

De ontwikkeling van de Zorgboulevard past in het streven van de overheid en de zorgverzekeraars om de tweedelijns functies uit de ziekenhuizen te halen en dichterbij de eerstelijns zorg te brengen. Dat moet de zorg kwalitatief beter en kostenefficiënter maken. Syntrus Achmea RE&F ziet dit project als een goed voorbeeld van zorg ´nieuwe stijl´.

De Zorgboulevard telt vijf bouwlagen. Op de bovenste drie verdiepingen wordt het revalidatiehotel gehuisvest. De eerste en tweede verdieping bieden ruimte aan het oogziekenhuis Zonnestraal, verloskundigenpraktijk Lavita, Fysiocentrum Zaanland, een ziekenhuisapotheek en een personeelsrestaurant. De benedenverdieping is bestemd voor retailers zoals een consumentenapotheek (Zaanapotheek), cadeauwinkel, bloemenzaak en bakker. De boulevard wordt fysiek verbonden met het nieuwe ziekenhuis van het Zaans Medisch Centrum.

Syntrus Achmea RE&F voegt de Zorgboulevard Zaandam toe aan het Achmea Dutch Health Care Property Fund, waarin pensioenfondsen en verzekeraars participeren. Zij hebben een toenemende belangstelling om te beleggen in zorgvastgoed. In een gezamenlijke studie met CBRE concludeerde Syntrus Achmea RE&F eerder dit jaar dat het beleggingsvolume in zorgvastgoed de afgelopen jaren vrijwel is verdrievoudigd en de komende jaren naar verwachting verder toeneemt.

“Patiënten krijgen met de Zorgboulevard Zaanstad een modern complex dat is afgestemd op de veranderde zorgbehoefte”, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea RE&F. “Zorginstellingen kunnen zich concentreren op hun kernactiviteiten en bieden hun personeel een prettige werkomgeving. En voor institutionele beleggers is het een gezonde investering met een interessant risicoprofiel. Het is prachtig dat we pensioenen en zorg op deze manier kunnen verbinden. Zorgvastgoed heeft daarmee een grote maatschappelijke impact.”

Eerder dit jaar werd het zorgfonds van Syntrus Achmea RE&F al uitgebreid met De Makroon in Amsterdam en Klaasje Zevenster in Amstelveen. Beide complexen combineren levensloopbestendige appartementen in de vrije sector huur met intramurale zorgwoningen en ruimtes voor zorgondersteunende diensten, waaronder een huisarts, een kapper en een fitnesscentrum.