Transformatie voormalige drukkerij Fruitweg van start
1 december 2020

Transformatie voormalige drukkerij Fruitweg van start

Op 13 november ondertekenden de gemeente Den Haag en VORM de overeenkomst waarmee het startsein is gegeven voor VORM Transformatie en Renovatie om het gebouw aan de Fruitweg 17 in Den Haag te transformeren. Deze voormalige drukkerij van circa 11.500 m2 in de kenmerkende stijl van de jaren ’50, wordt her ontwikkeld naar een duurzaam en toekomstgericht kantoorpand, met behoud van de authentieke details. Naar verwachting wordt het gebouw in de zomer van 2021 in gebruik genomen door de Gemeente Den Haag.

Ontwerp draait om kwaliteit

De gemeente geeft aan dat bij de transformatie van dit pand de nadruk ligt op kwaliteit. De ontwikkelaar, bouwer en belegger VORM is als aannemer gekozen voor dit project. Architect voor het ontwerp van zowel het exterieur als het interieur is de architectencombinatie Wessel Van Geffen Architecten uit Tilburg en Studio Leon Thier uit Den Haag. Het ontwerp gaat uit van de bestaande kwaliteiten en de schoonheid van het gebouw. Bij de transformatie wordt gebruik gemaakt van duurzame en comfortabele installaties die geschikt zijn voor de toekomst. Het ontwerp nodigt uit om te leren, elkaar te ontmoeten en fijn te werken.

Voormalige drukkerij Rijmenam

Dit markante gebouw, waar de voormalige drukkerij Rijmenam zich in 1956 vestigde, werd door architect Gerard van Essen ontworpen. In het kantoorpand worden circa 500 ambtenaren van de Gemeente Den Haag gehuisvest; dit zijn medewerkers van de diensten Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) en Onderwijs Cultuur en Welzijn (OCW).


Neem contact op met VORM Transformatie en Renovatie om te zien wat zij voor jouw project kunnen betekenen.