VORM en Porten Development winnaar tender kavel 3B Houthaven Amsterdam
9 juni 2016

VORM en Porten Development winnaar tender kavel 3B Houthaven Amsterdam

Op woensdag 1 juni 2016 zijn VORM en Porten Development officieel als winnaar geselecteerd voor de tender kavel 3B in de Houthaven in Amsterdam. Tijdens de tweede dag van de PROVADA is de optieovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw voor een hoogwaardig wooncomplex met intramurale zorgvoorzieningen en aanvullende diensten. Het wooncomplex krijgt circa 120 woningen en 4.000m2 zorggerelateerde voorzieningen. Naast de koopwoningen worden er  ook sociale huurwoningen gerealiseerd. Hiermee wordt deze ontwikkeling een waardevolle toevoeging aan de Houthaven. Het complex wordt ontworpen door Van Aken Architecten uit Eindhoven. Naar verwachting start de bouw eind 2017  en staat de oplevering gepland voor eind 2019.

Houthaven
De Houthaven is dé nieuwbouwlocatie in een uniek stukje Amsterdam. Gelegen aan het IJ op een autoluw, groen en duurzaam eiland met smalle straatjes, wonen de toekomstige bewoners straks met alle voorzieningen bij de hand. Een weergaloze woonplek voor eigentijdse stedelingen die vol in het leven staan. Zo de stad in of de ring op en cultuur altijd dichtbij! Over een paar jaar is de Houthaven van nu niet meer terug te herkennen. De verkeerstunnel onder het prachtige park en de typisch Amsterdamse grachten toveren deze historische locatie om tot een unieke woon-, werk- en leef­locatie.  

VORM in Amsterdam
De vastgoedmarkt in Amsterdam is de Papendrechtse ontwikkelende bouwer niet onbekend. Op dit moment is VORM verantwoordelijk voor diverse vastgoedontwikkelingen in Amsterdam. Naast verschillende appartementengebouwen in de Amsterdamse Houthaven, wordt ook gewerkt aan projecten op het Zeeburgereiland, Motorkade en de Weespertrekvaart. Met de ontwikkeling van kavel 3B bestaat de Amsterdamse vastgoedportefeuille van VORM uit maar liefst 2.000 woningen.