Werkervaringsplaats BouwAkademie opent in Rotterdam-West
1 februari 2017

Werkervaringsplaats BouwAkademie opent in Rotterdam-West

De BouwAkademie gelooft dat iedereen die wil een bijdrage kan leveren aan onze maatschappij. Aan het werkloosheidspercentage van 12,6 procent in Rotterdam moet dus iets gebeuren. Daarom biedt de BouwAkademie een plek waar langdurig werklozen de kans krijgen om werkervaring op te doen door middel van het verwerken van restmaterialen uit de bouw. Het project is gestart als pilot, nu de eerste positieve resultaten geboekt zijn, is het tijd om de BouwAkademie op 13 februari officieel te openen.

Bij de BouwAkademie bouwen kandidaten letterlijk aan een nieuwe toekomst. Met werkzaamheden die zijn gericht op het bouwen met afvalmaterialen uit de bouw leren zij nieuwe skills. Dit doen ze in opdracht van verschillende partners; van het leggen van een vloer tot het maken van plantenbakken voor de wijk. Bij de BouwAkademie kunnen kandidaten in een vertrouwde omgeving leren wat er komt kijken bij het hebben van een baan en vaardigheden ontwikkelen om te kunnen voldoen aan de verwachtingen die daarbij horen. De BouwAkademie staat daarbij voor een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak.

Resultaten en toekomst
Inmiddels zijn er 12 deelnemers die door het traject nieuwe werkervaring (hebben) mogen opdoen. Een aantal kandidaten hebben certificaten behaald zoals een VCA en een heftruckcertificaat. Recentelijk is de BouwAkademie verhuisd naar een nieuwe locatie waar verder gewerkt gaat worden aan de toekomst van het project en haar kandidaten.