Wethouder Utrecht opent startersappartementen Twogether
26 augustus 2016

Wethouder Utrecht opent startersappartementen Twogether

De Utrechtse wethouder Paulus Jansen heeft woensdag 24 augustus de twee appartementengebouwen Twogether aan Europaplein 1045-1300 geopend. De woningen liggen naast het Merwedekanaal.

Appartementengebouw Twogether bestaat uit 106 tweekamerappartementen van 50 m2 bestemd voor de sociale verhuur, 97 driekamerappartementen van 62 m2 voor de vrije sector verhuur en 54 tweekamerkoopappartementen van 50 m2. De 97 appartementen in de vrije sector zijn van Syntrus Achmea. De sociale woningen zijn van Jebber, een dochteronderneming van Stichting Studenten Huisvesting te Utrecht (SSH).

Twogether ligt naast City Campus Max nabij de hoek van de Kanaalweg en Beneluxlaan. De twee gebouwen liggen aan een gemeenschappelijke tuin en bestaan uit een toren van negen verdiepingen en een laagbouw van drie verdiepingen. Beide gebouwen zijn ontwikkeld door BPD en VORM Bouw.

De gemeente en BPD pakken de buitenruimte rondom City Campus Max en Twogether gezamenlijk aan. De openbare ruimte wordt vormgegeven met klinkers en is toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Bron: Vastgoedmarkt.nl 25-08-2016