SoZa

Over SoZa

Welkom op de website van SoZa. Het gebouw SoZa is het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een uniek gebouw op een Triple A-locatie. Goed bereikbaar met auto, fiets en OV. Ook de A12 ligt op een steenworp afstand. SoZa is een bruisende plek waar je betaalbare flexibele werkplekken, vergaderruimtes, een bonte mix aan ondernemers én bewoners vindt. Wonen en werken slim gecombineerd in één gebouw.

Heb je interesse om hier te wonen, te werken, te vergaderen óf te parkeren? Schrijf je hier in!

SoZa

Het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is ontworpen door Herman Hertzberger volgens de principes van het structuralisme. Structuralisme kenmerkt zich vaak door een geometrische structuur, samengesteld uit vaak kleine eenheden gerelateerd aan de menselijke maat. Het is een architectuur van ontmoeting en vervlechting. Dit gedachtegoed is dan ook een uitgangspunt geweest bij het plaatsen van personen, functies en organisaties: het stimuleren van ontmoeten en meervoudig gebruik van de plek komt overal terug.

Bekijk locatie
Tijdelijk huren in SoZa

Toekomstige ontwikkeling

ANNA: EEN LEVENDIG WOON-, WERK EN VERBLIJFSGEBIED AAN DE ANNA VAN HANNOVERSTRAAT
AnnA voorziet in een levendig woon- en werkgebied met zo’n 1.200 woningen, kantoren en voorzieningen op de plaats van het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Anna van Hannoverstraat. Om er 3.500 mensen te laten wonen en werken, komen er gebouwen met hoogtes tot 75 meter en twee gebouwen van 100-125 meter.

De plannen geven invulling aan de gebiedsagenda Den Haag Laan van NOI van de gemeente Den Haag, die hier een deel van de Haagse woningbehoefte wil realiseren en de internationale ICT-Security Campus wil creëren. Het stedenbouwkundig ontwerp laat nieuwe verbindingen met de omliggende wijken zien, veel groen en 3.500 m2 extra openbare ruimte, hoogwaardig ingericht voor verblijf en ontmoeting.

Bekijk de huurmogelijkheden
Het DNA

Het DNA van SoZa

Het voormalig ministerie van SoZaWe is ontworpen door Herman Hertzberger volgens de principes van het structuralisme. Het is een architectuur van ontmoeting en vervlechting. Dit gedachtegoed is dan ook een uitgangspunt geweest bij het plaatsen van personen, functies en organisaties: het stimuleren van ontmoeten en meervoudig gebruik van de plek komt overal terug.

Wij staan voor je klaar als je ons nodig hebt

Neem contact met ons op voor alle vragen over flexibele werk-, vergader- of woonruimte.

Misja Andriol

Misja Andriol

Makelaar

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in

SoZa is een project van:

  • MRP Development
  • VORM Ontwikkeling BV