Feestelijke start bouw slotstuk Defensie Eiland Woerden
21 september 2018

Feestelijke start bouw slotstuk Defensie Eiland Woerden

 Wethouder Tymon de Weger van gemeente Woerden, algemeen directeur Phillip Smits van projectontwikkelaar Blauwhoed en directeur Daan van der Vorm van projectontwikkelaar en bouwbedrijf VORM openden gister feestelijk de start bouw van het slotstuk van Defensie Eiland in Woerden. Het is de laatste bouwfase in de transformatie van het voormalige militair terrein naar een rustige, karakteristieke woonwijk. Er komen in totaal 71 woningen te staan, bestaande uit eengezinswoningen, appartementen, penthouses, boothuizen, herenhuizen, kadewoningen en ensuite-woningen.

Van militair terrein naar karakteristieke woonwijk

Marcel Groeneweg, ontwikkelingsmanager van Blauwhoed: “Het is mooi om te zien hoe het voormalige militair terrein transformeert naar een rustige woonwijk met karakteristieke gebouwen. We zijn trots dat we nu kunnen starten met de laatste zeven blokken woningen, die ieder een eigen identiteit hebben. Zecc Architecten, Groosman en Braaksma & Roos zijn erin geslaagd om een uniek en eigentijds ontwerp te maken dat tegelijkertijd perfect past bij het industriële karakter van het eiland.”

Verkoop woningen

“De verkoop van de uitgesproken woningen op het schiereiland verloopt goed, er zijn nog enkele woningen te koop”, zegt Groeneweg. “Eind dit jaar gaan de woningen in verkoop die mensen zelf vorm kunnen geven. Daarvoor transformeren we de oude loodsen die op het terrein staan tot ruime eengezinswoningen.”

Het eiland herleeft

De rijke historie van Defensie Eiland blijft behouden door het duurzaam te ontwikkelen en bestaande gebouwen te renoveren en te hergebruiken. Jeroen van Lier, gebiedsontwikkelaar bij VORM: “Naast bestaande gebouwen zijn ook oude materialen hergebruikt en komen diverse kunstwerken terug in de nieuwe bebouwing. Zo wordt het oude wasserijgebouw gerenoveerd en omgebouwd tot horeca, cultuur en woongelegenheid.”

Transformatie van defensieterrein naar stadswijk op stoom

De transformatie van het voormalige defensieterrein naar een rustige woonwijk is al langer gaande. Plandeel Noord is inmiddels voltooid en afgerond en plandeel Midden is in aanbouw, de verwachte oplevering staat eind 2018 gepland. Eerder dit jaar gingen 55 woningen in verkoop van het slotstuk – plandeel Zuid. Eind dit jaar volgt de verkoop van cascowoningen in de oude loodsen. Defensie Eiland is een ontwikkeling van De Wasserij CV, een samenwerking tussen projectontwikkelaar Blauwhoed en VORM Ontwikkeling BV. Het wordt gebouwd door VORM Bouw BV. Meer informatie op www.wonenopdefensieeiland.nl.