Meysters Buiten

Transformatie en renovatie

VORM is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van nieuw- en bestaand vastgoed in de breedste zin van het woord. VORM is een familie van bedrijven, waarbij VORM Transformatie en Renovatie bestaand vastgoed een nieuw leven geeft.

 

Over ons

Natuurlijk blazen wij bestaand vastgoed nieuw leven in, maar eigenlijk gaat het daar niet om. Het gaat om mensen. Mensen die zich prettig voelen in de omgevingen die wij op duurzame wijze creëren en die zich hier dagelijks met hart en ziel voor inzetten.

Meedoen

"Bij VORM kun je overal over mee praten en er wordt naar je geluisterd". Dat is een mooi compliment van één van onze collega’s. Dit betekent dat wij ons best doen om voor iedereen de mogelijkheid te scheppen om het beste uit zichzelf te halen. Meepraten, meedenken, meebeslissen en medeverantwoordelijk zijn voor ons prachtige bedrijf, dat schept een wederzijdse band.

Eigentijds

Wat is er mooier dan reeds bestaand ‘oud’ vastgoed een nieuwe bestemming te geven met een eigentijds uiterlijk. VORM is dé expert op het gebied van nieuwbouw tot aan bestaand vastgoed en behoort tot de Top 5 van Nederland. Wij voeren technisch complexe transformatiewerken uit, maar ook organisatorische en innovatieve uitdagingen gaan we niet uit de weg. Ultiem komt dat samen in binnenstedelijke transformaties van panden met een heel eigen bouwhistorie. Het precies weten wat de opgaaf is, vooraf durven investeren, exact weten wie wat wanneer en hoe we het gaan doen, dat is ontzettend belangrijk. Wij zijn nieuwsgierig, gaan het gesprek aan en werken vanuit de overtuiging dat je het samen moet doen.

Voorbeelden te over

Over onze projecten kunnen wij sowieso eindeloos vertellen, want bouwers zijn en blijven wij. In een prachtig project in Dordrecht hebben wij bijvoorbeeld een oude telefooncentrale/ postkantoor getransformeerd tot winkels en nieuwe kantoorruimte. En wat te denken van het oude Albeda college in Rotterdam, dat is getransformeerd van een monumentale jaren ‘30 gebouw naar 41 unieke appartementen. Maar ook het renoveren en verduurzamen van galerijflats pakken we met passie aan. Een kenmerk van onze projecten is dat ze stuk voor stuk uniek zijn: het ene project bevindt zich op een prachtig landgoed, het andere wordt voor een bijzondere doelgroep gebouwd en het volgende heeft de logistieke uitdaging van het binnenstedelijk bouwen. Groot of klein: we gaan ervoor!

 

Onze projecten

Projectnaam

Locatie

Status

De Raedt Rotterdam In uitvoering
Tuinenhoven Rotterdam In uitvoering
Staatsliedenbuurt fase 3 Sliedrecht In uitvoering
Haakflat fase 1 Rotterdam In uitvoering
Queeckhoven Utrecht In voorbereiding
De Nieuwe Maaskant  Rotterdam In voorbereiding
HAKA-gebouw Rotterdam In voorbereiding
De Binck Den Haag Uitgevoerd
Sterrenburg Orionstraat Dordrecht Uitgevoerd
Karakter (Zoeterwoudsesingel) Leiden Uitgevoerd
Landgoed Sancta Maria Noordwijk In uitvoering
De Rotterdamsche School Rotterdam In uitvoering
Emmastraat Sliedrecht Uitgevoerd
Wilhelminastraat 80-86 Sliedrecht In uitvoering
De Lichtkring Utrecht Uitgevoerd

 

Uitgelichte projecten

Noorwijk Sancta Maria

Landgoed Sancta Maria

Tussen de bomen van het 100 jaar oude landgoed Sancta Maria, op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout, staan een zestal karakteristieke paviljoens, die in het verleden in gebruik waren als zorginstelling. In de afgelopen jaren heeft VORM deze gebouwen, met volledige aandacht voor het behoud van de cultuurhistorische identiteit, getransformeerd naar schitterende woongebouwen, waarin per paviljoen zeven casco woningen zijn gerealiseerd. In het voormalige hoofdgebouw, paviljoen Sturmia, zijn 15 herenhuizen verrezen. Ook de kapel wordt momenteel gerenoveerd.

De historische gebouwen zijn verticaal gesplitst, inclusief de hiervoor benodigde constructieve wijzigingen. Daarnaast is de schil van de paviljoens gerenoveerd. Dit betekent het vernieuwen van de donkergrijze leien, het vervangen van de oude kozijnen door nieuwe hardhouten kozijnen met dubbelglas en het reinigen van de metselwerkgevels.

Opdrachtgever: Ontwikkelingscombinatie Sancta Maria

RAEDT

De Raedt

In Rotterdam op de hoek van de statige Heemraadssingel en levendige Mathenesserlaan wordt op stijlvolle wijze het voormalige Albeda College getransformeerd tot een écht Rotterdams woongebouw. Het pand stamt uit de jaren ’60 van de vorige eeuw en wordt momenteel door VORM  omgebouwd tot een stijlvol wooncomplex. Er worden 51 luxe koopappartementen gesitueerd met een eigen berging en veelal een parkeerplaats.

Elke woning wordt voorzien van een eigen duurzame installatie en met de nieuwe gevel wordt een energielabel A behaald. De woningen worden voorzien van praktische en stoere indelingen met prachtig zicht over Rotterdam.

De bouwtijd van dit bijzondere, beeldbepalende gebouw in Rotterdam is geschat op ongeveer 13 maanden.

Bekijk hier de projectwebsite van De Raedt.